Inte nu på söndag men nästa så fyller jag 22 år, känner mig dock mer som 25. Men det är väl för att Justin är 31 så umgås man med han och hans vänner så känner man sig ju äldre än vad man är men det skiter man väl i. Justin är ute och dricker öl med sina killkompisar medans jag och Leon är hemma. Leon var övertrött tidigare idag sen så somnade han äntligen på mig så la honom i sin säng efter det och stängde dörren så inte hunden skulle väcka honom. Men sen kom Justin hem en snabbis för att lämna bilnycklarna och röck upp dörren till sovrummet och öppnade samt stängde garderoben så Leon vaknade igen. Underbart, då tog det ju yttligare 10 min att få honom att somna om. Han har jätte svårt att somna när han är övertrött så jag försöker jämt att se till att han inte är vaken mer än två timmar men idag misslyckades jag med det som sagt. Men just nu så ligger han och sover på mitt bröst och vaknar nog om en timme eller så för lite mat.


Imorgon ska jag iväg och fixa naglarna så då får Leon var med Justin under tiden. Har nagelförlängning men ska ta bort det imorgon för hon som gör mina naglar ska göra kejsarsnitt den 5 Januari så ska jag ska göra nagelförlängning igen efter att hon fått återhämtat sig och så. Spännande att se om hon får en pojk eller tjej, hon tror det är en pojk medans jag känner mig stensäker på att det är en tjej. Vi får snart veta iallfall!


Vill att det ska bli Januari nu så jag och Leon kan åka in till solihull och vandra omkring. Just nu när alla ungar är ledig från skolan så är det fullt med folk så man kan inte komma fram med en barnvagn någonstarns, sen att det är mellandagsrea gör ju inte saken bättre precis. Igår så var jag och Justin och kikade på rean lite iallafall, Leon var med Justins föräldrar och han hade gjort världens största bajs över hela sig själv så Yvonne hade behövt byta samt tvätta han. Skönt att man slapp det! Jag hittade ingenting på rean, eller hittade två dressar till Leon. Justin däremot hittade en del kläder. Vi både fick presentkort av hans föräldrar men jag spar det tills slutet av Januari när dom får in nya grejer och så jag kan låta kroppen komma tillbaka till som den var.


Bild på mig och Leon när han var två veckor. Imorgon blir han nio veckor!
Tiden går på tok för fort!

 

29 Februari till 4 Mars kommer vi till Sverige btw.

 

/stina

Så nu är julen över och har städat undan allt nu på morgonen. Slängt alla julkort (är det någon som ens spar dom?) och tagit undan alla dekorationer. Vill få det överstökat så allt känns rent och fint igen. Har även sorterat Leons julklappar och plockat undan, måste bara dammsuga nu sen är lyan fin och ren igen! Slänger upp en bild på Leons favorit julklapp som han fick av Justins farbror och hans fru. När Leon börjar sitta upp så kan man ta upp dynan och sätta han i mitten så han inte tippar och slår huvudet. Och när han väl kan sitta så kan man vika ena dynan under den andra så blir det som en stol. Han har aldrig varit så nöjd att ligga själv som han är när han ligger i den.

 

Han fick ett babygym av sin farmor och farfar som han tycker om också. Dock är han mer intresserad av TVn eller kolla på oss om vi går runt och håller på. Han fick leksaker och kläder av folk också så han har saker så han klarar sig tills han fyller 1år nu. Fick även ett fotoalbum av Justins föräldrar så nu kan jag skriva ut bilder och klistra in. Jag och Justin hade som sagt en gräns på 500kr på julklappar till varandra så han fick ett TVspel och några ljus av mig och Leon. Jag fick lite smink, bok, badbomb och två dvd´er av honom. Sen hade han köpt en klocka åt mig, men den var från Leon sa han och vi hade inte satt någon gräns på vad Leon fick spendera sa han. Så lagomt dålig man kände sig. Men han sa att det var lite av en tack present också för att jag är sådan bra mamma åt hans son. Ska knäppa kort på den och visa, den är så sjukt fin! Men man känner sig ju lite dålig, men han sa att han har ju mer pengar än mig så han tyckte att han kunde få spendera lite mer. Heja föräldrapenning som får en att framstå som en snål jävel. Men vi hade ju satt en gräns. Aja, nog grubblat om det nu.

 

Var hos Justins föräldrar hela dagen igår vilket var himla mysigt. Vi kom hem runt tio och då var det sängen som gällde, vi alla tre var trött. Leon sov från 23.00-06.30 från lördag till söndag förresten! Bästa julklappen. Inatt så somnade han runt tio och vaknade 04.10 försökte ge honom nappen men han fortsatte att gnälla så tog över honom i vår säng och vaggade honom tills han somnade igen. Han skrek i 3-5 min men sen somnade han om och vaknade 06.30. Vi tänker börja göra så om han vaknar innan klockan 6 så han lär sig att det blir inge mat mitt i natten. Tror han vill amma på natten för mysigt istället för hunger för han somnade ju om glatt vid fyra så. En del kanske tycker jag är en dålig mamma men han är en mycket gladare bebis dom gånger han sovit hela natten så och om han äter mitt i natten så äter han knappt nå ändå. Han tar kanske 5 klunkar ur bröstet sen ska han bara ligga och mysa med tutten i mun. Vi alla uppfostrar våra barn på olika sätt och så länge du inte slår eller svälter ditt barn så spelar det ingen roll hur du gör det.

 

Leon "pratar" förresten! Börjat använda sin röst riktitgt mycket dom senaste dagarna. Mammas lilla goding!

 

/stina

Imorse när jag gick in på facebook så såg jag att många hade skrivit God Jul och grejer på deras statusar och det var först då jag insåg att det är den svenska julaftonen imorgon. Tror jag börjar bli lite för engelsk, för det är ju julafton på söndag här så det känns ju inte alls som att det är julafton imorgon. Minns att förra året tyckte jag det var jätte jobbigt den 24 December för det kändes som julafton för mig och jag jobbade. Kändes fel att inte fira den dagen men i år känns det verkligen som att julafton är på söndag. Första julen med våran lilla Leon! Dock får han öppna tre paket imorgon som vi har under granen här hemma som han fått av våra grannar. Vi bor ju på en gata där 85% är pensionärer så dom är ju alldeles kär i Leon. Två av dom var och hälsade på imorse och myste lite med honom.


Idag ska vi iväg och handla lite mat för kylskåpet är nästinpå tomt. Leon ska få vara med sin farmor och farfar under tiden för affärerna kommer vara packade idag, men så går det när man handlar i sista vevan. Julklapparna är klara iallafall vilket är skönt. Är nyfiken på vad Leon kommer få av Justins föräldrar, han får ju igenting av oss för han behöver ingenting. Eller jag köpa några böcker som var på rea, hade kostat 500kr och kostade istället 100kr så slog till. Dock lär ju jag ha mer nöje över dom det kommande året än han. Det är tanken som räknas!

 

God jul på er alla. Blir förmodligen inget bloggande förens efter jul. Jag hoppas ni njuter av eran svenska julmat och äter lite (läs mycket) åt mig. Sen kan ni ju sända en tanke till mig när ni åter igen precis som förra året slö kollar på Kalle Anka klockan tre.

 

/stina

C:\Users\Gäst\Pictures\Leon 27-10-11 [v]\305197_10150355831717877_738642876_8560786_1071404800_n.jpg

Lillplutten är idag 8 veckor!

 

 

/stina

Ja om det är någon trevlig jäkel där ute som vill hjälpa mig med att slänga upp en bild till vänster samt skriva om texten under så hör av er. Har suttit och försökt förstå hur man gör ett tag nu men nej det funkar inte och det är matdags för lillsnöret!
Inte långt kvar till jul nu och jag längtar! Längtar mest till Leons presenter för han ska få ett babygym av sin farmor och farfar. Vi har ett nu som är efter en av Justins kompisar men det är så konstigt byggt och några av leksakerna fattas så jag sa till Yvonne (Justins mamma) att Leon ville ha ett babygym i julklapp. Men om jag känner henne rätt så har hon köpt en hel bunt med andra julklappar till honom också.


Igår fyllde Justin år. Fick en tröja och ansiktsprodukter av mig och Leon för vi har en gräns på 500kr för födelsedagar/julafton. Man har inte råd med så mycket mer när man bara har föräldrapenning och försöker spara det mesta så vi kan betala av en del av lånet så vi kan köpa ett hus. Sen så är det ju tanken som räknas! Igår under dagen var Helen hit och jag satte in hennes löshår. Jag har aldrig satt i löshår men det gick kanon dock tog det hela dan eftersom att Leon inte alltid är glad över att ligga still. Men det hade vi räknat med så. Sen var jag också tvungen att springa iväg till BVC och väga Leon som nu väger 4998 gram, så nistinpå 5kg! Mammas lilla heffaklump! Dock mätta dom honom inte men dom verkar inte mäta bebisarna så ofta här i England. Aja, från och med nu ska vi dit en gång i månaden och väga honom. Fast det var frivilligt sa dom men dom rekomenderar en gång i månaden. Sen den 12 Januari ska han få sin första spruta och även jag ska få en för jag ska sätta in en p-stav i armen. Inga fler ungar på minst 2år! Justja, Justins föräldrar lånade Leon i 2,5 timme igår och det var jobbigt men när Helen kom över så kändes det bättre. Så hade en halvtimme med seperationsångest, jag är så jävla jollig jag vet. Lämnade hunden ute i trädgården och tog en dusch i lugn och ro vilket var skönt. Helt tyst i lyan. Vi kanske ska ut och äta ikväll så då kommer Leon få vara med dom igen så blir väl lite tufft igen. Men vill ju att han ska känna sig säker med dom utifall vi måste lämna honom där över en natt eller så. Sen vill jag ju inte att han ska bli allt för mammig.


Han har haft ont i magen dom två senaste kvällarna, skrikit nonstop från 8 till strax efter 9 för då har han börjat blivit hungrig av allt skrikande istället. Men jag vet varför han har ont i magen för jag åt kål. Men det var bara lite och Justins mamma sa att hon inte trodde det skulle påverka honom för att det var så lite. Men ack så fel vi hade. Åt typ bara tre skedar full så var inte alls mycket. Men man lär sig av sina misstag!


/stina
Och så var det måndag igen och Justin är tillbaka på jobbet. Imorgon är det Justins födelsedag och på söndag är det julafton. Dom firar julafton den 25 här i England vilket känns konstigt, minns förra året hur fel det kändes att inte fira den 24. Men man vänjer sig väl med åren, nästa år ska vi dock fira jul i Sverige vilket jag ser fram emot. Har inte ätit julbord sedan julen 2009 så men är ju skapligt sugen. Sen kan jag ju såklart göra svensktjulbord här i England men dock stöter jag på en del problem på den fronten.
  1. Finns ingen prinskorv i England
  2. Jag vet inte hur man gör sylta (kanske bara min farmor som har det på julbordet?)
  3. Vem ska äta all jävla mat?

Så ja, vi skiter i svensktjulbord i England. För nöja mig med "Christmas turkey" vilket är långt ifrån lika bra som farmors julbord. Inge illa menat till Justins mamma men det är något speciellt med svenskjulmat. Kommer ha en underbar jul även om jag inte får svenskjulmat för denna jul är våran första jul med Leon. Dock lär det bli roligare nästa jul när han kan öppna paket.


Vad har vi för planer idag? Ska gå och posta lite brev samt köpa krya på dig kort. En av våra grannar ligger på sjukhus och han var nära på att dö häromdan. Levern har börjat lagt av samt resten av organen men han skulle opereras igår men vet inte hur det gick. Hemskt att sånt ska hända runt jul.


Vi har börjat ge Leon ersättning på kvällen nu, eller vi började igår för han har varit så himla kinkig senaste veckan och ammat stup i ett så vi tänkte att han kanske var hungrig. Så han fick först ersättning klockan två igår, sen ammade han klockan sex så då tänkte jag att han vaknar väl vid tio så ger jag honom ersättning då så sover han förhoppningsvis hela natten. Han vaknade klockan tolv till min förvåning så gav honom ersättning då men efter det skulle han vara vaken i 1,5 timme allt. Men han sov ju från sex till tolv så var inte direkt förvånad. Han somnade igen strax innan två och sov till sju! Så han höll sig sju timmar på ersättningen och när han vaknade var han inte grinig som han brukar vara. Så vi ska börja ge honom en flaska ersättning runt 10 på kvällen innan vi lägger oss och så tänker jag amma resten. Förhoppningsvis får vi en lite gladare kille som inte vaknar två gånger under natten!




/stina
Idag är lill monstret 7 veckor! Dock känns det ju som att han varit här mycket längre, mammas go hjärta! Helt otroligt att jag var på sjukhuset 7 veckor sedan och väntade på att värkarna skulle börja. Sju veckor sedan jag fick hålla i min underbart vackra son. Dock var han ju inte lika vacker då när han var lite blå, geggig och hans huvud hade en rolig form efter sugklockan.

 

Nu

 

Idag så kommer Sara förbi och fikar lite, samt bebismysa med Leon. Inte långt kvar tills hennes bebis kommer. bf 11 Januari. Sen efter det kommer Justins pappa och hämtar oss för vi ska äta middag där, Justin kommer dit efter jobbet. Annars har vi inte så mycket planer, Leon är fortfarande snorig så vi håller oss inne vilket vi gjort i tre dagar nu. Ville gå ut med vagnen men bäst om Leon blir riktigt frisk först. Imorse så log han med hela ansiktet första gången! Han har flinat ett tag nu men imorse så var det ett riktigt stort leende över hela ansiktet och Justin såg det också. Jag höll i honom bara och kollade på honom och då log han stort! Annars när han flinat så har det varit när man pratat med honom men nu log han bara ändå, det värmde i mitt mamma hjärta!

 

/stina

Igår blev det bullbak, enligt receptet skulle det bli 25 bullar men det blev bara 18. Får skylla på min mor som lärt mig att baka stora bullar. Men god blev dom och slår vad om att dom är slut på söndag! Prövade en ny grej också, nämligen att smälta smör och blanda med socker samt kanel om man vill vilket jag inte gjorde då jag inte tycker om kanelbullar. Blev världens sörja av blandningen men herre min gud vilka saftiga bullar det blev, dock var dom hemskt kladdiga när man åt dom när dom var nygräddade men idag så är dom perfekt. Aja, nog om bullar.


Imorgon är det 7 veckor sens Leon föddes dock känns det som att han varit här längre än det. Men jag undrar en sak, när går skinnet på magen tillbaka till normalt? Menar när slutar det kännas så "slappt" om ni fattar. Eller måste jag ta tummen ur röven och göra sit ups för att magen ska bli "hård" igen? Och nej jag är inte fortfarande lite tjock, det är bara skinnet efter stor bulan. Har två kilo kvar till startvikten vilket är 53kg, fast egentligen är startvikten 55kg men gick ner till 53 första veckorna pga att jag kräktes och höll på. Men jag skulle vilja väga 53 kg. Men dom två kilorna sitter väl som berg, tror kroppen vill behålla dom eftersom att jag vägt 56kg från det att Leon var 1 vecka tills nu då jag väger 55. Jag bryr mig inte så mycket om vikten egentligen vill bara få bort "skinnet" på magen, men jag var ju allt bra stor så tar väl kanske 7 veckor till. Men skulle vara underbart att få sätta på sig fina nya underkläder och känna sig fin, nu känner man sig bara lönfet.


Idag ska vi gå till hälsocentralen och boka tid för Leons första spruta. Dom får den när dom är 8 veckor här i England, tror det bara är en lär ju märka. Sen måste jag ta hunden på en promenad då Justin inte hade tid imorse så bara att slänga på sig bärselen och ta hunden till parken så hon får springa av sig. Just nu håller hon på att slänga ner bollen för trappen och springer efter den, bra att hon kan roa sig själv.


Älskar mitt lilla monster så det gör ont!

 

/stina

Bloggen har fått legat nere senaste tiden pga tidsbrist. Har varit hemma i Sverige och hälsat på och det tog på krafterna även om jag inte behövde ta hand om Leon eftersom att alla andra gjorde det. Men ni vet hur trött man blir efter att ha flygit även om det bara är en kort flygresa. Man blir ännu tröttare när man släpar på en bebis, dock var han himla snäll och sov på planet och skrek inte någonting! Men man blir skapligt trött ändå och det tar några dagar att ta igen det när man "bara" får sova fyra timmar i sträck. Sen vet jag att jag inte ska gnälla över det för det finns så många mammor som har det så mycket värre än mig men när man har det bra så gnäller man lite över små saker. Men vem å andra sidan har sagt att jag inte har rätt att gnälla lite?



Leon har varit förkyld sens i fredags men håller på att bli frisk. Han är "bara" lite snorig och har lite slem i halsen. Men han gnäller iallafall inte vilket är skönt. Han var dock gnällig i fredags då han var som värst, han skulle bara vara i min famn vilket slutade med att jag inte ätit frukost/lunch när Justin kom hem ifrån jobbet vid halv två. Hade iallafall hunnit duschat då eftersom att Leon spydde ner mig. Självklart var Leon tyst och sov så snällt när Justin kom hem. Leon var dock hemskt grinig igår kväll, vet inte vad som var fel. Han skrek å skrek å skrek, har aldrig hört honom skrika sådär förr så självklart började jag gråta. Jag bröt ihop helt enkelt, jag orkade inte. Jag försökte att lämna han i sovrummet för att "skrika av sig" men han slutade aldrig så jag kunde inte låta honom ligga där. Nappen dög inte, att sjunga dög inte, att vagga honom dög inte och han var inte hungrig. Han ville bara ligga med mitt bröst i munnen. Han sög några gånger på tutten men sen skulle han  bara ligga och mysa med bröstet, om jag tog bort det så skrek han så slutade med att han fick ligga där med bröstet i mun tills han somnat så pass djupt att jag kunde ta ur bröstet utan att han vaknade. Vill inte att han ska använda mig som napp men igår hade jag inget val. Men efter det så sov han fem timmar i sträck.


Idag har vi inte mycket planerat. Ska slå in Justins födelsedagspresent och hans julklappar, dock har jag en till julklapp som jag ska köpa åt honom. Leon får inga julklappar i år, dock lär han få några av hans farmor och farfar.

Tänkte visa min egen designade adventljustake! Själv är jag nöjd!

/stina