Har försökt att logga in på blogg.se i flera dagar nu men internet har pajat varje gång. Men nu gick det äntligen efter mitt fjärde försök idag. Man börjar ju bli lite less.


Idag är det midsommar i Sverige och det är bara en vanlig fredag i England. Så det blir inge sill, nubbe eller smågrodorna här. Inte för att jag tycker om sill eller kan dricka nubbe men ändå. Ingen sen sommarkväll utomhus med familj och vänner utan en hemma kväll med take away och hyrfilm. Önskar jag var i Sverige och fick fira midsommar eftersom i år är andra året som jag inte firat midsommar. Jag saknar gemenskapen och känslan som man har i kroppen. Men nästa år så blir det midsommar i Sverige, med eller utan Mr lovely så det så. Men i år för jag nöja mig med take away och hyrfilmer. Om jag skulle göra en midsommarstång i trädgården och hoppa små grodorna så skulle nog grannarna börja fundera vad som är fel med mig. Och jag undrar om bebisen i magen skulle gilla att hoppa små grodorna. Men nästa år så smäller det! Då går vi all in!


Går in i vecka 20 idag så nu har jag gjort halva graviditeten så bara halva kvar. Lite skrämmande att det gått så fort men kul också såklart. Står väl inte på föräns vattnet går och det är dags att kalva. Mr lovely kände vårat monster röra på sig igår kväll. Fast han tyckte det kändes som att jag hade luft i tarmarna eller att min mage kurrade men förklarade för honom att det var vårat lilla monster han kände och då log han. Tror han tyckte det var lite kul att äntligen få känna. Dock är det inte lika kul för mig att skitungen alltid ska börja sparka och hålla på när jag håller på att somna. Ibland kan jag somna ändå men ibland så är den helt vild så då får man ligga vaken i ca 45 min innan skitungen lugnar ner sig igen. Men det är skönt att få känna att det är full fart iallafall. På tisdag är det dags för ultraljud igen så får hoppas att allt ser bra ut. Ska be Mr lovely ta en bild på magen senare så ni kan få se kulan. Alldeles lagom storlek nu men det varar väl inte länge. Lägger upp en bild från när vi var utomlands. Tror jag var i vecka 15 där.



Nej nu ska jag fixa mitt hår och sen är det dags för lunch innan jag måste gå ut med hunden. Ha en bra midsommar allihopa.

/stina
Kollade in magen igår kväll när jag kom hem från jobbet och insåg att den börjar bli lite stor nu. Känns konstigt att ha en mage men det är lite härligt också. Menar man behöver inte må dåligt över vad man äter och behöver inte tänka på att se smal ut för det är inte en chans i världen att jag kan se smal ut just nu.

 

Ikväll är det jobb 18-stängning så kommer nog hem sent ikväll också. Men imorgon jobbar jag bara 12-17 så då kan jag mysa med Mr lovely när jag kommer hem. Om en vecka är det dags för vårat andra ultraljud och jag hoppas allt är bra med vårat lilla monster. Börjar få dom här fjantiga känslorna nu och vill bara ha våran bebis här nu. Det kommer bli jobbigt men det kommer vara värt det.

 

/stina

Veckorna går så himla fort så jag hinner knappt med att tänka på att jag snart ska få ett litet monster. Vårat lilla monster rör på sig mer och mer och allt börjar bli verklighet. Längtar tills Mr Lovely kan få känna skitungen sparka och jag hoppas min familj kan få känna när jag kommer hem i juli. Ska bli så himla skönt att få åka hem och träffa alla. Få bli ompysslad utav mamma!

Fick en rolig överraskning igår som gjorde mig jätte glad. Tänk att några få ord kan få en att känna sådan lycka. Underbart. Har så mycket jag skulle vilja skriva här men som jag inte kan för det är delar utav andra personers liv. Men jag önskar att en speciell person i mitt liv kunde få känna lycka just nu efter alla dessa veckor av skuldkänslor. Du vet vem du är och jag hoppas att det löser sig så bra som möjligt.

Har ingenting att skriva. Är otroligt less på jobbet och vill bara spy. Eller skrika ut mina innre känslor åt dom så att dom fattar hur jävla dum i huve dom är. Är less, på tok för less.


/stina
När jag fick reda på att jag var gravid så flashade mitt liv förbi mina ögon och jag såg en stor röd text som sa "GAME OVER" . Jag har alltid velat ha barn men jag trodde inte det skulle hända mig förän jag var runt 25 och jag trodde att det skulle vara planerat. Jag måste erkänna att jag blev rädd när jag fick reda på att jag var gravid men också glad förstås. Började då tänka på att jag nu i minst 18 år inte kommer kunna vara "ung och dum" och inte kunna fara och flänga på äventyr. Jag började tänka på att jag inte kommer kunna spändera alla min pengar på mig själv längre och att jag inte kan släppa allt och åka iväg. Började tänka att jag aldrig mer kommer få vara snygg utan att jag bara kommer vara morsa. Att ingen kommer vända sig om när jag går förbi dom på gatan. Ingen som ler emot mig på bussen och inga idioter i parken som raggar. Jag fick lite panik, eller ganska mycket panik.

Men sen kom jag att tänka på att jag redan gjort mitt stora äventyr i mitt liv. Jag åkte själv till England när jag var 20år för att vara barnflicka åt en familj jag inte kände. Under min tid som barnflicka så träffade jag Mr lovely och jag bestämde mig för att lämna mitt liv i Sverige helt och hållet. Ett beslut som jag många gånger funderat över om det varit rätt val men jag är 100% säker på att det var rätt nu. Och resten utav mitt liv kommer vara ett äventyr för livet är vad man gör det till. Jag kommer fortfarande kunna spendera pengar på mig själv bara inte lika mycket som förr och pengar kan inte köpa lycka. Och bara för att jag blir mamma betyder ju inte att jag pang bom kommer bli ful? Kanske inte lika många kommer vända sig om och kolla in min rumpa för att jag har en barnvagn men jag har ju redan mannen som jag vill ha. Och det är inte GAME OVER, livet är bara påväg att börja på riktigt.
Kolla bara på dessa bilder.
Dom är ju snygg eller hur?




/stina
Men va? 14 Juni redan? Börjar få smått panik över att veckorna går så fort för då betyder det att vårat lilla monster kommer komma snart och egentligen borde jag vara överlycklig över det men det är ju så mycket som måste hinna fixas. Och jag måste få hinna sova för nog fan kommer jag inte få göra det sen! Aja, förlåt för att jag inte bloggat så mycket men varje gång jag går in på blogg.se så slutar internet att fungera men idag så fungerade det!

Igår var jag barnvakt åt lilla Stan.. Han är snart 6 månader och hur go som helst. Hoppas jag får en glad och nöjd unge som han. Enda gången han grina var när han ville rapa, och nog kunde ungen rapa allt! Har aldrig hört så stora babyrapar förr. Men man är väl med om något nytt varje dag antar jag.

Idag väntas det jobb mellan 12-stängning (med 2,5 timmes rast) så får se när jag kommer hem. Sen imorgon jobbar jag 12-17 och sen på torsdag är det dubbel igen (12-stängning). Sen på fredag så ska jag äntligen få fixa mitt hår och förhoppningsvis kommer jag känna mig lite vackrare!

Men men, ont om tid just nu men slänger upp en bild på magen! Den fina gubben döljer min tutt så då behöver ni inte fundera över varför den är med på bilden!

 

/stina





Idag fick jag äntligen papprena om föräldrapenning samt ledighet. Hur länge jag får vara ledig, hur mycket pengar jag har rätt till osv. Frågade min chef för 11 veckor sen och hon gav mig en webbsida där jag kunde få "barnkuponger" . Kuponger som man kan avända på olika ställen osv. Öhm, jag frågade om föräldrapenning? Så frågade igen men fick inget svar så frågade Helen häromdan om hon kunde fixa det och det tog henne en dag. Dock blev våran chef sur/besviken på mig och Helen eftersom att våran chef redan hade gett mig information enligt henne? Öhm va? Längtar tills 11 September då jag gör min sista dag! Men det är inte alltid roligt att jobba och vara vuxen men någon gräns borde det finnas. aja nog gnäll nu!

Börjar få en del kommentarer om magen nu. Mr lovelys mamma hade sina händer på den idag, tror hon längtar tills hon kan få känna sparkar. Men just nu är sparkarna bara till för mig och lär vara så för några till veckor. Gick in i vecka 18 idag och känns kanon. Är lite skrämande dock att jag "snart" ska bli mamma. Är en konstig känsla att känna vårat lilla monster röra sig där inne men börjar vänja mig nu. Vaknade klockan åtta imorse av att lillskiten hade gymnastik! H*n ligger och rör på sig lite nu också, kommer en liten spark då och då.

Ska göra mig klar för sängen nu och låta hunden gå och ut en sista gång.

/stina
Kläderna som jag beställte i tisdags kom idag, snabb leverans eller vad? Inte som med hm när man måste vänta veckor. Fast alla beställer ju kläder ifrån hm så är väl kanske därför alla kläder tar slut så fort. Alla kläder passade iallfall vilket var kanon. Nu har jag ett par jeans (jeanleggings) som jag kan ha utan att magen gör ont när jag sitter ner. Vilken underbar känsla, haha! Nu måste jag bara köpa en ny bh, har växt ur min d-kupa nu. Börjar fundera hur stor dom kommer bli, förhoppningsvis så växer dom inte så mycket mer men med min tur så har jag väl F när jag ammar. Kan ju hoppas att dom inte kommer hänga allt för mycket efteråt.

Tror jag blivit storleksblind också. Tycker inte att magen växer någonting och att jag ser mer tjock än gravid ut. Men sen tog jag denna bild och nog fan har jag en kula allt! Imorgon går jag in i vecka 18, vilket betyder att jag är 4,5 månad. Känns som att tiden till förlossningen kommer gå kanska fort, hur ska man förbereda sig? Jag får helt enkelt försöka att göra mitt bästa när vårat lilla monster kommer. Så länge jag matar h*n, ger kärlek och byter blöja så kommer nog allt gå okej. Förhoppningsvis!

OBS! Ursäkta röran men vi bygger ett barnrum!
Och mitt försök till att se hyffsad ut gick inte så bra. Men äh!



Igår kväll när jag låg i sängen så hade inte skitungen sparkat på ett tag så jag ruskade på magen och sa "Sparka för mamma!" och när jag slutade skaka så rörde den på sig. Kändes som om h*n gjorde en 360 där inne. Har aldrig känt det sådär starkt förr och jag tror Mr lovely var lite avundsjuk. Tror han längtar tills han kan få känna sparkarna. Men just nu är det bara jag som kan känna det och det dröjer nog några veckor till innan någon annan kan känna. Förhoppningsvis kan min familj känna när jag åker hem en vecka i juli. Den som väntar får se!

/stina
Har klickat hem lite kläder idag, lika bra att jag lägger ut bilder så lillasyster blir nöjd.

Jeansleggings (för gravida)

 

 

Klänning fast i svart, blå fanns inte. (Mammaklänning)

 

Topp/tröja (icke gravida)
Beställde denna i 2 stl större än vanligt eftersom att mina bröst har exploderat och dom verkar inte vilja sluta växa. Men över magen kommer den vara okej ett tag tills den blir för kort. Men jag kommer nog på en lösning då också. Alla kläder var på rea.





Kommer i mitten av veckan nästa vecka så får se om dom sitter hyffsat. Man får ju inte begära för mycket utav mammakläder. Jag skulle vilja bli en designer och designa mammakläder som inte kostar så jäävligt, och jeans som sitter bra så man slipper leggings. Tur man kan drömma!

/stina
Så några dagars uppehåll igen, saknat mig? Förmodligen inte men nu är jag tillbaka för en dag för imorgon jobbar jag hela dagen och jag är inget freak som bloggar på telefon. Så vad har hänt dom senaste dagarna? I lördags så åkte jag och Justin för att försöka hitta ett par mamma jeans till mig men det var tydligen omöjligt. Provade byxor i fyra olika affärer i stl 8 (36) men alla var för stora. Dom fladdrade runt om benen, tydligen måste man vara tjock när man är gravid och inte bara ha en mage. Stl 6 fanns inte (34) och många affärer gjorde inte ens stl 8 så det var ju ett helvete. Och jag som inte tycker om att shoppa blev ju ganska fort less. Jag vet att man inte kan förvänta sig för mycket utav mammakläder men ett par jeans är väl inte för mycket att fråga efter? Får ge det ett nytt försök när jag åker till Sverige i sommar. Jag satt och pratade med min chef på jobbet och då berättade jag det jag precis skrivit här, att det inte gick att hitta ett par mammabyxor och då säger en tjej att jag kanske är smal nu men att jag kommer vara fet som en ko om några veckor. (som har "träning" i våran resturang för att bli chef i en annan) För hon var en stl 6 (32) innan hon blev med barn men sen var hon tvungen att ha stl 12 (40) . Och hon sa att jag kommer få bristningar på tuttarna, röven, låren och magen för det fick minsann hon och hennes syster. Öhm hallå? Som om jag bryr mig hur du och din syster såg ut? Jag vet hur mina systrar såg ut och dom blev minsann inga kossor. Beror helt på vad man äter under graviditeten också, och jag är ingen engelsk kossa som henne. Jag pratade inte ens med henne. Får man ens säga vad hon sa till folk man inte känner? Ville be henne att dra åt helvete för hon har varit en beservisser från dag 1. Och självklart vet jag att jag kommer bli större runt rumpa och lår när jag är gravid.


Magbild för vecka 17. Vecka 18 på fredag vilket betyder 4,5 månad kvar till BF!
Man såg lite utav min tutt och jag tycker inte att hela världen behöver få se den.

 

/stina

Himlen är blå och det steker ute! Och vart sitter jag? Jo inomhus framför datorn, har aldrig riktigt tyckt om sommaren. Man bara svettas och allting är så jobbigt. Så istället för att ligga ute och dyrka solen likt alla andra dödliga så sitter jag istället inne och gör en lista av vad vi måste köpa innan skitungen kommer. Är uppe i en summa av 3600 kr just nu och då är det bara till baby rummet. Och då har jag faktist valt billig matta osv. Men sen måste vi köpa bilbarnstol, skötväska och sånt. Och jag vill ha en elektrisk bröstpump för jag vill pumpa ur så att ungen vänjer sig vid flaska också utifall jag måste lämna ungen med någon annan. Men en elerktrisk bröstpump är ju så jävla dyr och känns onödigt att spendera så mycket pengar när jag inte ens vet hur mycket jag kommer använda den. Får köpa en vanlig så får allt Mr lovely hjälpa mig! What a turn on!

Vecka 17 idag, 23 veckor kvar! Fast man vet ju aldrig, kan ju komma förtidigt eller försent också. Sånt som lär visa sig. Men nu måste jag gå spola mig med kallvatten för jag dör snart!

/stina
Det är juni, det är sommar. Hur sjukt är inte det? Vart tar tiden, dagarna, åren vägen? Känns som att jag växte upp för fort och om 5 månader ska jag bli mamma. Jag inser nu varför folk alltid sa att man ska ta vara på att vara barn och inte växa upp för fort. Men jag tror inte att jag kommer växa upp till 100% på ett tag, jag är bara 21 år gammal och en halvbarsnlig morsa har väl ingen dött utav? Sen kan man ju faktist ta ansvar även om man har barnasinnet kvar!


Ska nog färga håret och sätta in löshår om någon vecka. Kommer gå på runt 330 pund. (3300kr) Mr lovely tyckte det var för mycket pengar men han har heller aldrig haft löshår. Det går självklart att hitta någon som gör det mycket billigare men då kommer inte kvaliten på lörhåret vara lika bra, sen är det där priset både löshår, insättning och färgning av mitt egna hår. Och ska jag ha löshår så betalar jag hellre lite mer och får ett löshår som inte trasslar sig likt svinto. Många tänker "löshår som löshår" och jag önskar fan att dte var så för då skulle jag kunna slängt mindre pengar på det. Men vill man vara fin så får plånboken lida pint! Sen så är det med microringarna vilket betyder att det inte inte förstår håret lika mycket som keratinvax vilket är bra för mig som är gravid. Äh nog pratat om hår. Slänger ut en bild på vilken färg jag kommer ha. Eller liknande iallafall. Plomonröd. Dock kommer jag nog inte ha sådär långt, vi får se.

 

Imorgon går jag in i vecka 17 vilket betyder att det är 23 veckor kvar. Nästan halvägs, kan inte förstå hur det kan gå så fort! Mr lovely har börjar att måla barnrummet också, vi var och köpte färg förra helgen men när jag stog där och kollade på fäg så började jag må så sjukt illa och jag har inte mått illa på hur länge som helst! Så slutade med att jag beskrev vilken färg jag ville ha, Justin visade mig en färg och jag sa okej. Inte trodde jag att välja färg skulle få mig att må illa men tydligen. Inte lätt. Kanske är det lite tidigt att börja göra barnrummet men både jag och Justin är såna som vill ha saker klar i tid så vi bara kan få njuta av friden innan vårat lilla monster kommer. Är i vecka 17 och har redan : Barnvagn, babysitter, flaskpaket (flaskor, steriliseringsmaskin osv) och ett halvmålat babyrum. Och vi (jag) vet redan vilken säng vi (jag) vill ha. Den kostar 90 pund (900kr) och det är ett okej pris enligt mig. Sen måste vi köpa en bäddfåtölj där jag ska sitta och amma samt där folk kan sova när dom kommer och hälsar på. Om dom kommer vill säga. Sen en vit fluffigmatta, två hyllor, lampa till fönstret sen andra små saker. Sen såklart kläder till ungen. Men kläder kan jag köpa när jag slutar jobba så jag har något att göra!

 

Precis ätit lunch. Bea, ris och kyckling, allt ihop blandat så åt det med en sked. Lämpligt! Så ska ta och städa köket nu och göra mig redo för jobb. Börjar klockan 6 men ska in tidigare och äta middag. Orkar inte laga en till måltid och jag får ju rabatt där så. Nej nu har jag en hund som hoppar på mig också för hon vill gå ut.

 

Och Emelie, vi har en dejt i sommar! Du, Jag , Elias och två tacotallrikar!

 

/stina

Satt och kollade på tv och det var en kille som vägrade att släppa taget om sin döda flickvän/fru. Det var inte på riktigt utan bara en serie (uggly betty). Men han sa något som fick mig att börja stor böla.

-Hur ska jag kunna släppa taget om henne när jag aldrig fick en chans att säga hejdå?
- Du måste släppa taget och gå vidare med ditt liv. Glöm henne lite grann men inte helt.

Jag började gråta floder. För jag vet exakt hur han känner även om han bara är en skådespelare. Menar hur ska jag kunna släppa taget och gå vidare med mitt liv när jag aldrig fick en chans att tala om för Jocke hur mycket han betydde samt att jag inte fick säga hejdå? Jag önskar att jag inte hade dessa gravidhormoner för allt blir så himla mycket värre. Gråter för ingenting och blir sur för ingenting. Var jätte sugen på tonfisk men när jag tog en tugga så smakade det äckligt och jag började gråta för att jag inte ger min bebis nå fisk. Hallå, vad är fel på mig? Gick från ett ämne till ett annat nu men ja det blir så ibland.

Har tappat tråden helt nu så avslutar nu.

/stina
Kan ni fatta att det är första Juni redan? Det betyder att det är en månad och 11 dagar kvar tills jag åker till Sverige i en vecka. Kommer vara hemma i sverige i en vecka och under den tiden så kommer jag föräta mig för just nu är jag så jävla sugen på svenskmat! Lika bra jag skriver en lista nu så jag kommer ihåg att äta allt när jag är hemma.

  • Pölsa med fläsk och rödbetor
  • Svensk pizza med bea (Svenska pizzor är bäst!)
  • Kålpudding med lingonsylt
  • Sallad från ett fik (Engelska sallader smakar överkörd f**ta)
  • Tunnbrödsrulle från hambogrillen
  • Korvstroganof (Mammas eller Annas)
  • Pappas grillat (Kött och kryddiga korvar)
  • Kräm och mjölk
  • Max hamburgare (Även fast att jag inte gillar hamburgare just nu)
  • Blodpudding
  • Svenskt lösgodis och sourcream chips
  • Hälsingeost (Världens bästa och underbaraste ost)
  • Marabou choklad
  • Nachotallrik från ett fik
Dom där sakerna är ett måste men sen finns det säkert 20 mer saker jag skulle kunna äta. Men jag stannar i Sverige i en vecka och på den tiden så ska jag nog hinna äta allt det där. Jag är ju trots allt gravid så. Men man ska egentligen inte äta blodpudding (blodmat) när man är gravid säger dom i England men min lillasyster åt det så det stog härliga till och det är inge fel på Vilmer inte. Så en gång ingen gång.

Börjar bli så jävla less på att jag inte kan sova bekvämt på nätterna för att tuttarna är för stor och dom värker så in i helvete. Och jag som vill sova på mage eller på sidan. Senaste nätterna har jag behövt somna på rygg som är så himla obekvämt och sen vaknat upp av att jag ligger på mage med ett utav brösten i kläm. Låter som att jag har hängpattar men inte än, det kommer väl efteråt med min tur! Och jag vet att det kommer bli mycket värre när jag har en stor mage och jag vet inte hur jag ska kunna få sova då. Jag vill ha en kroppslång kudde så jag puffa upp mig när jag ska sova. Måste få tag i en sådan.

Hur väljer man ett namn till en ny människa? Det namn vi väljer är det namn dom kommer få leva med livet ut, om dom inte får nå smeknamn eller pront byter namn när dom är myndig. När jag blev gravid så tog det mig bara en vecka innan jag visste vad jag ville kalla ungen om det blev en tjej eller en pojke. Jag ville ha Olivia för en tjej och Charlie/Oliver för en kille. Men Olivia och Oliver är lika vaniligt som Elin och Johan var 1990, vilket betyder att var tredje unge heter så och då ville inte Mr lovely ha dom namnen. Sen Charlie is off the list för hans ex hette Charlotte men kallades Charlie. Jag är så kär i namnet Charlie så jag bryr mig faktist inte men det gör han. Fast det är sant, jag skulle inte vilja ha namnet James eller Jamie då det är mitt exs namn och smeknamn. Men vi har ju inte ens gått halvväg igenom graviditeten så vi har ett tag till på oss antar jag. Det är bara jag som vill ha allt klart nu så jag sen kan fokusera på att ta mig igenom dessa helvetes 30 timmar i veckan på resturangen. Men 11 September gör jag min sista dag det har jag redan bestämt, det är två månader före skitungen är planerad att komma ut. Men med min tur så kommer den väl ut dagen efter att jag slutat jobba. Hade jag haft ett jobb där jag inte behövde springa runt, hantera sura/arga människor (ibland) osv så hade jag nog jobbat ett tag till. Men jag tänker inte springa runt i en resturang och ha en stor mage och servera mat, no no! Min mamma och pappa skulle nog kalla mig lat eller bekväm. Eftersom att min storasyster jobbade upp till en vecka innan hon skulle ha Nova. Men jag har möjligheten att sluta jobba två månader innan så jag tänker ta den. Men jag antar att när bebisen är 1 månad gammal så är jag nog rastlös för att jag varit hemma så länge. Men vem försöker jag lura, jag kommer ju få en kolit unge med min tur. Men nog fan kommer jag älska den gamhalsen ändå!


/stina