Men va? Första December imorgon, vart tar veckorna vägen? Lillsnöret blir hela 5 veckor imorgon, dock börjar det kännas som att han varit här längre än det. Dom säger att när man får barn så kommer det kännas som att dom alltid varit här, att dom alltid varit en del av ens liv. Jag har inte känt så än men det börjar komma nu eftersom att jag har tagit hand om honom i fem veckor nu. Kommer knappt ihåg en vardag utan honom nu, livet är helt underbart.


Ja ni kanske märker att humöret är bättre idag och det är för att Leon sov som en ängel inatt! Han badade igår kväll klockan åtta sen efter det så matade jag honom sen somnade han. Dock vaknade han halv tio och var grinig men satte honom i babysittern så han satt där snällt tills vi gick och la oss vid tio. Försökte lägga honom i hans säng då men det ville han inte så la upp honom på mitt bröst och då somnade han så la ner han brevid mig och så fick han sova i våran säng. Vill egentligen att han ska sova i sin säng men var på dock för trött för att försöka med det igårkväll. Han vaknade vid kvart över två och fick ny blöja och åt sen somnade han igen och vaknade halv sju. Sen efter det var han klarvaken så gick upp med honom fast han somnade igen vid åtta så då somnade jag också. Han vaknade igen vid halv tio och gnällde men någon minut efter det brakade det loss i blöjan så var nog därför han gnällde. Så nu sitter han i sin babysitter igen och jag tror han håller på att somna. Eller nä nu blev han mammig så ligger i mitt knä och håller på att somna.


Justins mamma rekomenderade Gripe Water mot Leons onda mage och det verkar hjälpa riktigt bra. Han är mycket mer lugn och avslappnad nu igen och jag började med det igår. Dock säger det att man ska ge honom 5ml men jag ger honom bara 2,5ml för jag tycker 5ml verkar så mycket. Gripe Water är dillvatten så det är en naturlig lösning mot magont. Dillvatten ska tydligen värma upp magen och bryta ner luft samt göra så att luften kommer upp lättare. Justins mamma använde det med Justin så det är en gammaldags metod men den verkar funka bra för Leon.


Igår när Justins föräldrar hämtade oss så åkte vi först och hälsade på Justins moster sen åkte vi till ålderdomshemmet och hälsade på hans farmor. Två av Justins fastrar var där också så dom fick se Leon också. Alla tyckte att han var så fin och det är han ju. Alla tyckte att han blir mer och mer lik Justin vilket jag tycker också. När han var nyfödd så tyckte alla att han såg ut som mig men nu börjar det bli mer Justin. Lik pappa men söt ändå!


Två bilder ifrån igår när han badade. En bild med hans mor som ser ut som sju svåra år. Börjar bli dags att trimma affron.


Bara tre dagar kvar tills vi åker till Sverige! Gud vad jag längtar efter min mamma! Och alla andra såklart.
Btw, fick ett litet leende av Leon imorse! Dock tog det några minuter för honom att få fram det. Och han "pratar" när man pratar med honom. Gud så fort det går!

/stina
Grattis till mig som hittat mannen i mitt liv och varit tillsammans med honom i 18 månader! Helt otroligt att han stått ut med mig så länge, ännu mer otroligt att han gett mig en underbar son. Jag har haft tur att få sådan gentelman och en sådan fin son.


Att bero på underbar son, han har inte varit så underbar dom senaste 14 timmarna. Han har skrikit och inte varit nå nöjd alls, Så ja, nu när han är 4,5 vecka så har vi hört honom skrika. Men jag tror han fått colic även fast att jag ger honom droppar. Hade The night from hell inatt iallafall, han gnällde nå hemskt igårkväll men till slut så somnade han på mig och jag somnade också. Men sen efter 40 min så började han tok skrika från ingenstarns då var klockan strax efter elva så gick in i vardagsrummet så Justin kunde få sova. Justin erbjöd sig dock att ta honom för jag var sjukt trött (läs är trött) men jag sa att jag skulle ta honom. Väl inne i tvrummet så var han nöjd och låg på soffan och bara kollade men sen började han skrika igen. Tog upp han i famnen och gungade honom och så somnade han så då la jag ner honom på soffan igen och då vaknade han och skrek igen. Vid det laget var jag riktigt less och sjukt jävla trött. Satte honom i babysittern och satte på vibrationen och så gungade jag honom han var hyffsat nöjd där så slutade med att jag la honom där han ska ha fötterna för vibrationen är starkast där och då somnade han äntligen. Så jag somnade på golvet bredvid och vaknade efter någon timme och tog med han in till sovrummet där vi somnade i sängen båda två. Sen vaknade han halv fem och ville ha mat och sen började vi att gnälla igen så jag la min arm under hans mage och vaggade honom så då slutade han att gnälla. Sen så somnade han till så jag la ner honom över mina lår på mage och skakade på benen men han vaknade till ändå och började prutta nå hemskt så nog hade han luft i tarmen allt. Så han låg där på mage över mina ben och pruttade och rapade för fullt i 10 minuter sen la jag oss väldigt nära varandra i sängen och så somnade vi så och sov till 9 då han ville äta igen. Efter att han ätit så började han att skrika igen och då orkade jag inge mer så satte han i babysittern och där satt han alldeles nöjd i 40 min och sen gnällde han igen. Så tog upp honom i famnen där han somnade direkt och han ligger där än, vill inte lägga ner honom då jag njuter av tystnaden. Behöver jag ens säga att jag har huvudvärk?


Klockan två kommer Justins föräldrar och hämtar oss så ska vi åka och hälsa på lite folk. Sen när vi kommer hem till dom så ska jag gå och lägga mig så får Justins mamma ha Leon. Lika bra att sova lite utifall han är lika inatt igen. Men jag är glad att han inte alltid är så, en del bebisar är ju så varenda natt så någon natt ibland är ju inte så farligt. Men det tar ju på en när man inte är van. Menmen, inte lätt när det är svårt!


Leon imorse i babysittern.

 

 

Åh nej nu vaknar han igen

/Stina
Imorgon "firar" jag och Justin ett och ett halft år tillsammans, tiden går fort när man har roligt! Känns som att vi varit tillsammans längre men det känns ändå som tiden gått fort om ni fattar. På den tiden har vi skaffat hund, barn och kombi så det fattas bara ett hus antar jag. Men det dröjer nog något år till, pengar växer ju inte på träd tyvärr!


Så vad har jag och Leon för planer? Vi ska åka in till Solihull och handla lite, mest tråkiga grejer som bröstpads (eller vad det nu heter på svenska!) och fler nappar till Leon. Sen är det lite andra grejer också, saker som man måste ha antar jag. Leon är redo att gå ut men tyvärr gäller inte det mig, sitter här i min rosa morgonrock och borde ta tummen ur röven och göra mig i ordning. Angående min rosa morgonrock förresten, ska få en ny fin lila i julklapp av svärmor! Underbart! Fick paket av min farmor idag, var kläder till lillsnöret och dom var väldigt fina. Kom just ihåg att han spydde på mig imorse så måste ta och duscha också innan vi går ut, jag som duschade igår kväll så jag slapp göra det nu på morgonen när jag är själv med Leon. Aja, han håller på att somna ändå så det ska nog gå bra.


Vad händer den här veckan? Jag och Leon ska vara med Justins föräldrar imorgon för hans mamma ville åka och hälsa på några och visa Leon för dom. Jag skulle kunna ge dom Leon så dom kan åka själv men jag har fortfarande seperationsångest och har ändå inga andra planer för morgondagen. På torsdag ska vi till BVC för vägning och mätning och på lördag åker vi till SVERIGE! Skulle behöva fixa mina naglar innan det men vet inte om Sara har tid, har skickat ett sms så får se. Nej nu ska jag ta tummen ur röven!

/stina
Var till doktorn igår för att kolla om Leon hade gulsot men det hade han inte så vi behöver inte gå dit nå mer. Dom vägde och mätte honom när vi var där och han väger ni 3970g och är 52cm lång. (3235g & 48cm vid födsel) Han vägde 3670g förra veckan så han lägger på sig bra, Justins mamma undrade om jag matade honom med grädde. Justins mamma och pappa följde med mig eftersom att Justin är i Tyskland, han kommer hem ikväll dock vilket är skönt! Leon bajsade på vågen när dom vägde honom förresten, mysig unge man har! Men nöden har ingen lag antar jag.


Efter att vi varit på sjukhuset så åkte jag och Leon in till Solihull och hade middag/sen lunch med Helen (Engelsk). Sen när Helen gick tillbaka till hennes jobb så gick jag och Leon och hälsade på mitt jobb. Denna gång vaknade han så det var första gången som dom fick se honom vaken vilket gillades starkt. Dock började han gnälla efter en stund så var bara att packa ner honom i vagnen och skynda sig till busen, som tur var så somnade han om så han var tyst och snäll på bussen. Men när vi väl kom hem så var det bara att slänga fram tutten för då var han hungrig minsann! Igår kväll så åt han vid 10 och sen vid två, nästa gång han vaknade var klockan 08.40 så han sov 6 timmar i sträck så jag känner mig väldigt utvilad idag. Tänk vad mycket två timmar extra kan göra! Blev dock väldigt förvånad när jag såg vad klockan var då han annars vaknar var fjärde timme. Men jag klagar inte!



Så vad händer idag? Ska plocka undan lite här hemma efter att Leon ätit vilket borde bli när som helst, sen vid tre kommer Justins pappa och hämtar oss. Så kommer Justin dit när han kommer ifrån flygplatsen så äter vi middag där. Sen ikväll så ska Justin ut och dricka öl, han slutar sitt jobb nästa vecka så dom ska ha ett litet avskedsparty. Vilket betyder grabbar och öl, så ska svänga in på videohallen på vägen hem från hans föräldrar så jag kan få hyra en tjejfilm. Typiska tjejfilmer är egentligen dåliga för man kan lista ut hur dom ska sluta men ändå så vill man se dom! Sen imorgon så blir det att åka och kolla på bärsele för Leons pass kom igår vilket betyder att vi åker och hälsar på min familj nästa helg. Dock har priserna för en biljett skjutit i höjden så måste ta och ringa mor min och se, hon sa att hon skulle betala biljetten men nu när dom är så dyr så vet jag inte om har råd eller inte. Vi får kanske betala hälften var. Det löser sig!


Två söta bilder på lillsnöret!

/stina
Kan ni förstå att det är en månad kvar till julafton imorgon? Vart tog detta år vägen? Min pappa sa alltid när jag var liten att tiden går fortare när man blir äldre och att man slutar att tycka om att fylla år och nog är det sant. Jag trodde att jag alltid skulle tycka om att fylla år men nu känner jag att det gör detsamma, blir väl annat när Leon blir äldre och kan komma och hoppa på sängen men en teckning i handen.


Justin åkte iväg till Tyskland idag och kommer hem på fredag eftermiddag. Såklart vi fick brev från sjukhuset idag om att vi ska träffa en doktor med Leon imorgon eftersom att barnmorskan tyckte han var lite gul. Men Justins pappa ska skjutsa dit oss sen kanske Justins mamma följer med, sånt som märks. Hon ska komma hit om en stund och kolla efter Leon så jag kan gå ut och gå med hunden, tycker inte om att ta med vagnen när jag tar ut hunden för hon drar så hemskt ibland. Justins mamma sa att hon kunde ta ut hunden men tycker det är bättre om hon stannar här med Leon för känner mig dum om jag sitter på min feta röv medans jag slänger ut henne med hunden. Dock skulle jag vilja stänga ut hunden i trädgården tills Justin kommer hem men det går ju inte. Jag känner att jag har tid för mycket men tid för hunden har jag inte. Eller så orkar/vill jag inte helt enkelt. Hon går mig på nerverna och hon löser så jävla mycket hår nu så jag blir galen. Hittar hundhår överallt och mitt eget hår också för den delen. BLÄ!


Igentligen borde jag inte gnälla för jag har sånt himla bra liv och det vet jag men allt känns så himla mycket bättre om man får gnälla lite. Jag är så lycklig med mina två grabbar som jag älskar mer än något annat. Trodde jag aldrig skulle kunna vara så pass kär som jag är i Justin, trodde inte sån kärlek fanns på riktigt. Han förstår mig på ett sätt som ingen annan gör och vi är lika sjuk i huvudet båda två vilket är helt underbart. Sen är det ju lill grabben, kärleken vi känner för honom bringer oss ännu närmare varandra. Våran lilla familj som en dag kommer bli lite större, men först om ca tre år. Jag har inte bara fått barn, jag har fått min egna familj. Jag har växt upp på riktigt till slut, bättre sent än aldrig antar jag.


/stina
Kan inte förstå att Leon blir en månad om fem dagar, mitt lilla snöre! Tiden går på tok för fort! Står inte på föräns han kryper och inte vill mysa nå mer. Imorgon lämnar Justin mig och Leon för han ska åka till Tyskland i två dagar och jobba. Första gången som jag är ensam med Leon i två dagar, var ju ensam under nätterna på sjukhuset men det är ju annat. Kommer kännas tomt utan Justin men det enda bra med det hela är att Leon kan sova i sängen vilket betyder att om han tappar nappen kan jag bara stoppa in den igen utan att behöva kliva upp ur sängen.


Var till Justins föräldrar igår kväll och jag hade pumpat ut mjölk så Justins mamma kunde få mata Leon vilket hon tyckte var jätte mysigt. Dock var hon orolig att han åt för fort samt tog för stora klunkar men så har han jämt ätit och han sätter oftast i halsen och hostar. Han är ett litet matvrak lill grabben vår! Nu håller han på att vakna och vill ha mat igen. Äta, sova och skita, vilket liv. Nästan så man önskar man kunde få vara bebis igen så någon gör allt åt en.
Nej nu gnäller vi här så lika bra att stoppa tutten i mun på han!



/stina
Igår fick min kompis Emily (svensk) barn. 10.45 kom "lilla" Christopher ut, han var 55 cm lång och vägde 3.8kg. Så han är större än vad Leon är nu och Leon är 3 veckor äldre.  Ändå så var min mage mycket större än hennes, men det var ju mycket vatten i min.


Igår kväll fick Leon bada och då passade Justin på att ta kort på honom. Leon tycker verkligen om att bada i sin hink, om vi badar han i handfatet så gnäller han men hinken gillar han. Vet inte vad vi ska hitta på idag, ska nog gå till djuraffären och handla lite åt hunden. Men annars blir vi bara hemma och myser vilket är skönt ibland det också. Funderade dock på att ringa Justins föräldrar och se om dom är hemma så kanske vi tar och går dit, får se om vi finner orken. Kan ju alltid ta bussen antar jag.

Har inga planer för veckan heller, får se om någon hör av sig och vill träffas. Förhoppningsvis så kommer Leons pass den här veckan eller nästa så vi kan åka hem till Sverige och hälsa på släkten. Kommer bli några hektiska dagar då alla kommer vilja få träffa Leon vilket jag förstår för han är ju så fin. Mammas lillgrabb!


/stina
19 November? Va redan? Veckorna flyger verkligen förbi och snart är det första advent vilket betyder att det inte är alls lång tid kvar till julafton! Våran första jul med våran fina lilla grabb! Just nu ligger han och sover på mig, men ska byta på honom snart för det luktar prupp. Sen måste jag klä på honom också för han ligger i bara blöjan just nu för han låg och myste på Justins bröst tidigare.


Tog denna bild imorse. Och nej han ligger inte på mitt bröst på bilden.




Så vad händer idag? Ska iväg och kolla på bärsele, hämta medicin, skriva ut bilder och skicka till min farmor samt träffa Justins faster som kommer och hälsar på idag. Hon bor ca 3 timmar härifrån så hon har inte träffat Leon än. Jag är inte säker på om jag träffat henne heller, menar Justins pappa har 9 syskon och Justins mamma har 8 så jag behöver väl inte ens säga att det är svårt att hålla reda på alla. Så länge jag vet vem Justins mamma och pappa är så klara jag mig, man kan väl inte förvänta sig för mycket utav en utlänning? Jag är ju en utlänning här i England, wierd but true!


/stina
Leon var så snäll emot sin mamma och pappa inatt, han sov först från 19 - 23.45 (dock väckte vi honom runt åtta och badade honom men han somnade om direkt efter) Sen sov han från ca 00.15 - 04.30, efter det ville han dock vara vaken i en timme men jag var rätt så pigg ändå så var uppe med honom och kollade på tv och sen gick vi och la oss igen och vaknade klockan 9 så känner mig väldigt utvilad idag.


Idag ska jag och Leon iväg och träffa Helen (svenskan) , håller på att göra mig iordning just nu så ska ta bussen så  fort vi är klara. Leon ligger och sover så ska göra mig klar och sen byta blöja på han och klä på honom. Helens son var här för tre veckor sen och han köpte med sig frukostvälling åt mig, underbart! Så ska lätt dricka en kopp av det ikväll framför tvn.


Skriver mer sen om jag får tid.

Leon just nu i våran säng. Lillgrabben! <3


/stina
Idag så är lill monstret tre veckor gammal, kan inte förstå att han låg i min mage den här tiden för tre veckor sen. Kommer nog aldrig förstå att det var Leon som låg där inne. Aja, idag kommer barnmorskan hit och väger honom och kollar så att han inte är nå gul. Dom tyckte han var lite gul när dom såg honom förra veckan men han är inte nå gul nu så får se vad dom tycker idag. Förra veckan vägde han 3440 g, jag tror han gått upp 300g för han känns mycket tyngre. Sen har han fått en riktig liten tjockmage. Nu har hon varit hit och vägt han och han väger 3650g nu så han hade gått upp 200g.


Inatt så sov han bra dock vaknade han ca varannan timme och ville äta istället för var fjärde som han brukar göra. Men han vaknade fick ny blöja, åt och somnade sen igen så var inte på värsta viset. Han är himla snäll våran lilla grabb!


Tog denna bild på Leon tidigare idag.

 

/stina

Har en underbaring som inte vill sova, det är mycket roligare att vara vaken såhär klockan tre på natten. Pappan i huset ligger och sover så skönt i sängen medans vi sitter i tvrummet. Tror lilleman är påväg att somna dock,  eller jag hoppas så jag kan få sova. Men allt kunde ha varit värre, Leon kunde ju ha skrikit Han är "bara"  klarvaken och vill mysa, han gnäller om jag lägger ner honom så lika bra att låta han få som han vill så han kan somna. Men nu ligger han och skiter i min famn, mysig unge!

 

/stina

Jag skrev i förra inlägget att Leon var blyg och inte ville visa lillsnoken men om han hade visat den så hade jag såklart målat över den så att man inte kunde se den. Kommer aldrig lägga ut bilder där man kan se snoppen på honom för jag vill inte att något pervo ska sitta och dra i sin snok och kolla på en bild på min son. Jag har bilder på Leon när han låg framför öppna spisen där man kan se hans snopp men dom bilderna är privata och skulle som sagt aldrig ens tänka tanken att lägga ut dom, men om jag skulle lägga ut dom så skulle jag som sagt censuera så man inte kan se lillsnoken!


Så vad händer idag? Jag ska försöka att inte ta upp Leon när han gnäller utan låta honom gnälla lite och se om han blir nöjd ändå efter en stund. Justin tycker att jag tar upp honom så fort han gör ett ljud och det ligger nog lite sanning i det. Men jag vill ju inte att han ska vara ledsen, vill ju att han ska känna att vi är här om han behöver oss. Men jag måste väll klippa av den psykiska navelsträngen antar jag, lär bli jobbigare för mig än för Leon! Men när han gör sina ljud så vill jag bara ta upp honom i famnen och pussa på honom så han blir lugn. Mammas gograbb! <3 Men jag ska försöka att låta honom låta lite utan att ta upp honom, önska mig lycka till för jag lär behöva det!


Jag kommer förmodligen ligga i sängen hela dagen idag och bara kolla på tv. Känner inte för att göra någonting så blir bara mysdag idag, man måste ju få ha såndana också ibland. I slutet av denna månad har jag och Justin varit tillsammans i ett år och sex månader. Tänk vad fort tiden gått men det känns som vi varit tillsammans längre dock, men jag känner mig fortfarande nykär. Men vi har bestämt att vi ska gå ut och äta för att fira att vi varit tillsammans 1,5 år och att vi fått en son under den tiden. Så Leon ska få vara med sin farmor och farfar i två-tre timmar medans vi är ute och äter, behöver jag ens säga att jag kommer få seperationsångest? Men det är säkert bra för både mig och Leon och vara ifrån varandra i några timmar, är bra om Leon känner sig säker med sin farmor och farfar också. Sen så tror jag att Justins mamma vill få ha Leon för sig själv utan oss där så jag är inte orolig för Leon, jag är orolig för mig själv. Jag är en sån mes sens jag blev mamma!

Här är bilderna som vi var och tog. Men har fått knäppt kort på dom när dom är i sina ramar för vi köpte dom som tavlor. Jag är himla nöjd med dom iallafall.

/stina
Tror ni inte lill monstret ville vara vaken inatt igen? Jodå, såklart han ville! Men inatt så har Justin lovat att han ska ta hand om Leon så jag kan få sova längre än tre timmar i sträck så blir till att pumpa lite mjölk då. Pumpade ut imorse så det kanske räcker, ska kolla hur mycket det var. Justin sa att han kunde gå upp båda gångerna på natten och mata samt byta blöja men om han går upp en gång så är jag mer än nöjd. Får lite seperationsångest om jag inte får amma Leon på 6-8 timmar, vill ju få ha lite mammamys med min lilla plutt! Låter som en nykär liten fjortis men min lilla go pojk är ju bara 16 dagar. Justin sa tidigare idag att han kunde ta med sig Leon ut så jag kunde få vara ensam och vila/sova men bara tanken fick mitt mammahjärta att göra ont, jag är så himla mesig! Men om två veckor så kanske jag mer än gärna slänger ut mina pojkar så jag kan få vara själv en stund men just nu vill jag inte vara utan dom.


Vi var iväg och hämtade våra tavlor idag. Vi var ju och tog kort med magen för ca en månad sedan och nu var dom äntligen klara. Resultatet är kanon, ska knäppa kort på dom när vi satt upp dom så ni kan få se. Sjukt att se sig själv med stor bulan och inse att Leon låg där inne. Kommer nog aldrig kunna förstå att det var han som låg där inne och sparkade mig i revbenen. När han föddes så kändes det som att dom plockade upp honom från under bordet eller nå, kunde/kan inte förstå att vårat lillhjärta låg i min mage. Det är stört.


Leon fick ligga naken framför öppna spisen imorse. Han tyckte det var så mysigt att få lufta sig att han somnade. Dock är han lite blyg och ville inte visa lillsnoken när jag skulle ta kort.

Är det bara jag som tycker att Leon är hemskt lik sin far förresten?

 

Idag när vi kom hem efter att vi hämtat tavlorna så skulle jag byta på Leon för han hade skitit snett så hans högra lår var full i bajs samt hans kläder. När jag öppnade blöjan så såg jag hur han spände ansiktet så jag stängde den igen och så bajsade han igen, kan ju säga att jag kände en lättnad över att jag var snabb tänkt och såg att han tänkte bajsa igen. När han var klar så tog jag av han blöjan och gjorde rent och smörjde med kräm för att han var röd om lillröven. Och då bröt helvetet lös och han sprutlackera nästan mig med gult bebis bajs!! Jag hann precis hoppa undan så jag inte fick bajs på mig men istället så flög det ut över golvet och skötbordet. Behöver jag ens säga att jag skrek rätt ut för att jag blev så rädd och Justin kom då in springandes och började skratta. Jag kollade då på Leon som låg där på skötbordet med ögon vid öppna och full i bajs igen så var bara att bada han lite snabbt i handfatet medans Justin fick ta reda på bajset. Är det inte underbart med bebis så säg. Vet att min syster Frida och säkert min syster Anna skrattar nu men vänta ni bara, ni får snart era bebisar och då kommer ni få vara med om samma! Fast Anna har redan det problemet eftersom att hon redan har Vilmer som inte tycker om att ligga still när det ska bytas. Vänta du bara Frida, du kommer snart bli ner skiten och ner kissad du också!

 

/stina

Har åkt på en förkylning så mår som en påse nötter och mår inte direkt bättre när Leon tyckte att han och jag skulle vara vaken en timme efter att han ätit båda gångerna inatt. Tur att han är så fin så man inte kan bli sur på honom. Han skrek inte eller nå utan bara gnällde när jag la ner honom i sin säng och så var han klar vaken så var bara att ta upp honom och gå in i tvrummet så Justin kunde få sova. Men idag är det äntligen fredag så då kan Justin få gå upp med honom om Leon får för sig att vara lika bråkig som igår natt. Hade jag inte varit förkyld och slö så hade jag inte brytt mig att gå upp mitt inatten. Aja, färdig gnällt nu.

 

Här är en bild på Leon när han låg och sov i våran säng imorse. Jag tycker det är helt otroligt att han kan rulla över på sidan när han bara är två veckor gammal fast han har kunnat göra det i en vecka eller så. Men det kanske är vanligt att dom kan det? Mammas älskling!


Han tar flaskan utan problem också. Har pumpat ut bröstmjölk och matat med flaska så att han lär sig utifall jag måste lämna bort honom någon gång. Sen är det ju bra om han tar flaskan för då kan jag få sovmorgon en dag varje helg så kan Justin mata honom, man är ju inte dum! Inatt så var det fyra timmar mellan gångerna han åt, hoppas det håller i sig! Min beräknade förlossning var idag förresten, tycker det är himla underbart att han redan är här dock!


/stina
Nu har jag fått min nya laddare så nu kan jag börja att blogga igen, hoppas ni inte har saknat mig för mycket! Leon är nu 2 veckor gammal och äter, sover och skiter. Han är himla snäll och skriker inte längre än fem sekunder. Han vägdes i söndags och i måndags, i söndags vägde han 3340 och igår vägde han 3440 så han hade lagt på sig 100 g på ett dygn. Barnmorskan sa att hon trodde jag hade grädde i brösten. Här i England så kommer barnmorskan hem till en dom första dagarna vilket jag tycker är himla skönt. Dom kommer dom tre första dagarna, sen kommer dom igen efter fem dagar och efter det så kommer dom när Leon är tre veckor gammal. Men efter det så kommer dom inte nå mer och då får man gå till doktorn en gång i månaden om man vill men det kommer jag såklart göra. Här i England är det inte många måsten när det gäller ens barn, dom ger en bara råd sen får man välja själv. Bjuder på en bild på mig och Leon.

Leon John Bertil Whitehead

27-10-2011

18.03

3235g

 

När jag väl skriver så kan jag ju berätta hur förlossningen gick. Dom satte igång förlossningen på onsdagen klockan ett men ingenting hände, dom sa att det kunde ta tre dagar innan något hände. På onsdagskvällen så fick jag väldigt ont i ryggen och kunde inte ligga ner för att det gjorde så ont, men det var inga värkar. Jag fick två alvedon men dom hjälpte inte så klockan ett på natten fick jag en spruta i benet som tog bort all värk och fick mig att somna men vaknade sen klockan 6 och hade ont igen. Började också få sammandragningar men inte så dom var obehagliga, var bara ryggen som värkte. Vid halv tio fick jag sitta med monitorn i en halvtimme för dom ville se om dom skulle ge mig en till tablett eller om saker höll på att hända och monitorn visade att sammandragningarna hade börjat så dom undersökte mig och jag var två centimeter öppen så halv elva tog dom hål på hinnorna så vattnet gick. Min mage blev hälften så stor när allt vatten hade kommit ut och barnmorskerna sa att dom aldrig hade sett något liknande och Justin som satt brevid sängen och kollade på var helt paff. Vi fick gå in i ett förlossningsrum efter det men värkarna började inte föräns vid två. Hade bara ont i ryggen och sammandragningar från halv elva till två och sen från ingenstarns började värkarna. Började med lustgas vid tre och spydde två gånger utav den men sen blev det bättre. Sen så började Leons hjärtljud att sjunka när jag hade värkar och sen så hittade dom inte hjärtljuden så dom körde upp en grej och satte den på hans huvud och då kunde dom se hjärtljuden igen. Runt tre fick jag vätske dropp också för jag kunde inte dricka för att jag bara spydde så då fick jag inte lämna rummet så fick kissa och skita på ett bäcken på golvet. Första och enda gången jag skiter framför Justin kan jag ju säga men måste man så måste man. Sen vid halv fem så molade värkarna ner i benen och jag frågade barnmorskan när min sista chans för epidral skulle vara för jag ville hålla ut men ville veta om jag kunde få epidral om jag vela så hon sa att hon skulle undersöka mig och jag var fyra centimeter öppen så hon sa att jag var tvungen att vänta lite till om jag ville ha epidral. Efter det gick värken i benen bort och jag var inte längre intresserad av epidral. Då var klockan runt halv fem och barnmorskan sa att hon skulle ge mig dropp som skyndade på förlossningen lite men när hon kom tillbaka runt tio i fem så började krystningsvärkarna sakta komma så hon undersökte mig och sa att jag var åtta centimer öppen och att bebisen huvud började komma ut genom livmoderhalsen (eller vad det nu kallas) men att det bara var vänster sida av hans huvud som kommit ut så jag var tvungen att ligga på vänster sida med höger benet uppåt mot bröstet så höger sidan av Leons huvud skulle komma ut lättare. Så låg så i tio minuter sen fick jag sitta på golvet igen om jag velade, jag satt på golvet över ett bäcken mesta delen av förlossningen. Sen strax efter fem så började krystningsvärkarna komma tätare och starkare så barnmorskan och Justin skyndade sig och gjorde sängen redo och sen sa barnmorskan åt mig att jag var tvungen att lägga mig på sängen för annars skulle bebisen komma på golvet så var bara att maka sig upp på sängen. Hon sa att jag skulle krysta när kroppen sa åt mig och sen kom det plötsligt en annan kvinna in och hon berättade att hon var doktor och att hon kommit in för att Leons hjärtljud skönk så mycket vid varje värk, det var runt halv sex tror jag. Jag fortsatte att krysta och sen runt kvart i sex så körde doktorn upp några fingrar och sa att bebisen hade navelsträngen runt halsen men att hon drog lite i den så den inte var så tight runt hans hals. Sen efter det så kom två personer till in så dom var redo utifall dom var tvunga att hjälpa Leon att andas när han kom ut. Doktorn satt en sugklocka på hans huvud för hon sa att vi måste få ut bebisen nu, så jag krystade och hon drog och 18.03 kom Leon ut. Lite blå och geggig men han andades utav sig själv, han skrek dock bara i ca 5 sekunder och sen låg han bara och tittade på mig och Justin.

 

Jag sprack lite pga att jag bara var ca 8-9 cm öppen när dom använde sugklockan så jag fick sys tre stygn bakåt så man var ju lagomt svullen efteråt. Men efter att Leon kommit ut så sa jag till Justin att jag skulle kunna göra om det imorgon för jag trodde det skulle vara mycket värre. Är riktigt glad att jag bara hade värkar i fyra timmar och klarade mig med lustgas. Jag tycker veckan efter förlossningen var värre än förlossningen för var så öm där nere och brösten gjorde super ont. Sen värken när livmodern går tillbaka i storlek. Men jag kommer lätt göra om det, men om ca tre år!

 

Dom första fem dagarna efter förlossningen så var Leon slö och ville inte äta utan ville bara sova så vi var oroliga. Vi fick försöka väcka honom för att äta men ibland kunde vi försöka i två timmar utan resultat men sen bröt jag ihop och började gråta för att jag var så orolig och efter det så ändrades han helt. Nu vaknar han själv var tredje timme och vill ha mat och en ny blöja. Ibland vaknar han innan beroende på hur mycket han åt sist. Men han skriker fortfarande inte längre än 5 sekunder så han är snäll emot oss. Men han kan bli lite mammig/pappig ibland nu och vill somna på bröstet/famnen men det händer inte allt för ofta. Han är oftast nöjd att ligga i sin egen säng. Provade idag att lipa åt honom och han lipade lite halft tillbaka men sen blev han förbanad och ville ha nappen. Var väl ansträngande att försöka lipa antar jag. Men han är underbar våran lilla Leon, svårt att förstå att han redan är två veckor dock.

 

 

 

/stina

Sitter pa Justins dator och darfor kan jag inte stava/skriva riktig svenska men jag hoppas ni forstar anda.
Som ni alla sakert vet sa ar varat lilla monster Leon antligen har, jag ska skriva en forlossnings berattelse sa fort jag kan anvanda min dator igen. Laddaren till min dator gick sonder dagen innan dom satte igang forlossningen men en ny laddare ar pa vag och jag ska borja skriva igen nar jag far den. Hatar att skriva pa ett engelskt tangentbord sa ni far helt enkelt halla ut ett tag till. Min nya laddare borde komma vilken dag som helst.
Sa just nu vill jag bara saga att jag och varan lilla Leon mar bra och bilder pa honom kommer sa fort min dator ar vid liv igen.
/stina