Och så var det måndag igen och en ny vecka men inte vilken vecka som helst för denna vecka blir jag och Justin föräldrar till en liten skitunge! Känns så konstigt att kunna skriva det men det känns också otroligt skönt att det snart är över, slippa behöva att oroa sig över bebisen osv. Kroppen börjar ta stryk nu pga levern, huden kliar inte lika mycket men istället så värker lederna och jag mår illa. Men ska in och ta blodprov och få sitta och kolla bebisens hjärtljud i ca 30 min så ska berätta för dom då hur jag mår osv. Får hoppas att bebisens hjärtljud fortfarande ser bra ut, h*n är aktiv och rör på sig just nu så jag är inte orolig. Just nu undrar jag bara om jag kommer ha krafterna till att krysta ut en unge om jag fortsätter att må såhär. Tur att Justin kommer vara hemma 1,5 vecka efter att bebisen kommit så jag får vila lite iallafall, men måste ju självklart låta honom vila också eftersom att han måste gå tillbaka till jobbet. Jag hoppas det inte tar allt för många dagar att få ut bebisen men vi får helt enkelt vänta och se hur det går.


I lördags så fick jag veta att man inte får "sjukhuskläder" i England när man ska föda. I Sverige får man ju en skjorta eller vad man ska kalla det medans i England får man använda sina egna kläder. Tur att jag fick reda på det för annars hade jag kommit in på sjukhuset i leggings och tröja, men nu har jag varit iväg och köpt ett nattlinne i stl 42. Har även köpt billiga trosor som jag kan slänga efteråt och köpt en bok som jag kan läsa eftersom att det kan ta lång tid när dom sätter igång förlossningen. Dom kommer sätta igång förlossningen men det kan bli att dom måste göra det igen efter 6 timmar så då har jag någonting att läsa utifall det kommer gå trögt. Men kan bli att dom gör det en gång och förlossningen sätter igång på riktigt efter en timme eller så. Vi får helt enkelt vänta och se.


Men nu ska jag passa på och vila lite, kanske blir att jag somnar en stund också vem vet. Har alarm på telefon så jag är vaken och klar vid två (tre svensk tid) då Justins pappa kommer och hämtar mig och skjutsar mig till sjukhuset. Justja, jag har haft video samtal med min mamma, mormor , gammelmormor Eivor och Bertil idag. Så dom fick se magen och så. Mamma och Eivor tror att det blir en pojk medans mormor tror det är en tjej. Vi får helt enkelt och vänta och se, vi får ju snart veta!


Snart får jag vara smal igen! Kan ju hoppas att jag får tillbaka mina bröst också istället för ett par taxöron. Men även om jag får tillbaka min figur som kommer jag aldrig kunna gå tillbaka och vara den oansvariga tjejen på bilden. Kommer jag att sakna det? Inte ett dugg, kommer ha något så mycket bättre i mitt liv!



/stina
Fick ett samtal igårkväll från sjukhuset att proverna som jag tog igår var dåliga, vilket vill säga att värderna hade gått upp ännu mer så vi var tvungen att åka in och lyssna på bebisens hjärtljud och träffa doktorn idag på morgonen. Eftersom att värderna bara stiger istället för att gå ner så är dom oroliga så på onsdag så sätter dom igång förlossningen. Ska in och lyssna på hjärtljuden på måndag och ta blodprov, sen ultraljud och träffa doktorn på tisdag och sen på onsdag så smäller det. Vi har dock inte fått en tid utan vi måste ringa klockan åtta på onsdagsmorgonen så får vi en tid då. Men jag kan glatt säga att om en vecka kommer jag att vara mamma, hur sjukt är inte det? Dom sätter igång förlossningen som sagt på onsdag men om inte bebisen kommit ut efter 24 timmar så blir det nog kejsarsnitt så ni får hålla tummarna för att allt går kanon.


Så dom här dagarna nu så kan det bli dåligt med skrivande för att jag/vi har mycket annat att göra men nu vet ni iallafall vad som är på G. Kommer lägga upp bild osv på bebisen (efter att den kommit) så fort som möjligt. Att få bebis i vecka 37+5 är inte alls så dåligt, behöver jag ens säga att jag är glad att det snart är över?


Helt otroligt att vi kommer att ses på riktigt för första gången om mindre än en vecka!
Hoppas verkligen du kommer på onsdag och inte låter mig gå och plågas i dagar.

 

/stina

Nu har det varit en dålig vecka med bloggen jag vet men har helt enkelt inte haft ork eller intresse för den. Är vecka 37+0 idag så 3 veckor kvar till beräknad förlossning men har fått en dålig nyhet som vilket också är en bra nyhet. Har fått gravidklåda vilket betyder att levern inte fungerar som den ska vilket kan vara farligt för bebisen så får ha ultraljud två gånger i veckan samt blodprov en gång i veckan tills bebisen kommer. Men vi ska träffa doktorn på tisdag för att bestämma ett datum som dom kommer sätta igång förlossningen och det låter som att det blir redan nästa vecka. Men om det inte blir nästa vecka så blir det veckan efter så två veckor kvar max! Så nu gäller det att vila för snart smäller det, eller man kanske borde skriva "snart spricker det" ?


Vecka 37+0. Börjar få fina bristningar under naveln nu men dom är inte på värsta viset iaf.
Har fortfarande inget killnamn så om det är en pojk lär han få heta Baby. Jag tycker dock att Elvis är ett kanon namn men min bättre hälft Justin tycker inte det.

Gravidklådan tar iallafall nästinpå kål på mig. Men har fått medicin emot det nu och det har börjat hjälpa redan så det är kanon, men kliar dock fortfarande. För er som undrar vart det kliar så kliar det överallt förutom på magen och det är värst på händerna och under fötterna. Men det är ganska vanligt att få den här sjukdomen när man är gravid och så länge man får behandling för det så behöver man inte oroa sig. Men vi får hoppas att dom sätter igång förlossningen redan nästa vecka, det vore ju kanon!


Var iväg och fikade med Helen i förrgår och var in på en affär som heter TKMax, dom säljer märkeskläder där. Enda skillnaden är att priserna är mycket lägre än om man köper dom i andra affärer. Men dom köper in ca 10-15 st av allt så ibland kan man hitta något och ibland hittar man inget. Men hittade en Lundemyr overall åt bebisen för £12.99 vilket är ca 130 kr. Blev helt paff över priset och att dom köpt in ett svensktmärke, står till och med älskling på rumpan så folk lär ju fundera vad det betyder. Kollade på internet och i Sverige så kostar den ca 799kr så skillnaden är ju stor! Och ja, den är äkta.



Ska försöka att bli bättre på att skriva nu innan bebisen kommer och efter att hn kommit såklart. Men mina dagar kommer mest att gå åt till att vila nu eftersom att jag nog inte kommer få någon chans till det när lill monstret väl är ute. Börjar bli spännande nu, börjar känna mig lite pirrig inför förlossningen. Men jag vet inte vad som kommer vara värst, smärtan eller Justin som inte kommer kunna sitta still för att han blir så uttråkad?


/stina
Förlåt för dåligt skrivande här men har så mycket annat att göra och lusten att skriva har legat på botten. Fått en ny hög dos utav dessa underbara gravidhormoner så känner att jag bara vill kräkas på allt och alla just nu. Är sjukt less på att vara gravid och vill bara att det ska vara över men har fortfarande 3,5 vecka kvar till bf och med min tur så får jag väl vänta längre än det även fast att doktorn och barnmorskan säger att bebisen är på G. Var iväg och hade UL idag och jag har fortfarande för mycket fostervatten men det har sjunkit så det blir ingen igångsättning utan får vänta tills bebisen bestämmer sig för att komma ut. Har dock fått världens jävla underbara gravidklåda så fick ta blodprov idag så ska dom kolla om levern fungerar som den ska, vi får svar senast på fredag. Och om den inte fungerar som den ska så sätter dom igång mig så jag vet inte om jag hoppas att det är fel på levern eller inte. Men det om det är nå fel så rättar det till sig när bebisen kommer ut sa dom. Just nu känns det som att jag inte skulle ha krafterna till att krysta ut en bebis för att jag inte kan sova för att ryggen/revbenen gör ont, hela kroppen kliar och jag måste sitta upp och sova för att annars får jag halsbränna. Men det kommer vara värt det när bebisen ÄNTLIGEN kommer ut men just nu känns det skönt att få gnälla.


Så vad gör jag om dagarna just nu? Inte mycket, försöker att träffa folk och komma ut men svårt när folk jobbar. var iväg och träffade Sara igår iallafall och hon gjorde mina naglar och efter det så gick vi ut och åt sen lunch. Idag har jag varit iväg till sjukhuset för UL och blodprov somsagt, blir nog hemma resten utav dan. Ska iväg och luncha med Helen någon dag också, hon skulle höra av sig när hon visste hur hon jobbar. Sen på fredag så ska jag iväg och simma med Sara och imorgon så ska vi äta middag hemma hos Justins föräldrar så dagarna rullar på. Lämnade hunden hemma ca 1,5 timme idag när vi var till sjukhuset och på den tiden rev hon sönder posten och hade några tuggor på en av Justins skor. Som tur var det bara reklam och skorna var ett par billiga skor men ändå. Tog tag i halsbandet på hunden och slängde ner henne för trappen och låste sen ut henne i trädgården, är så jävla less. Nästa gång slänger jag fan ut henne på gatan och hoppas på att hon blir överkörd. Fy vad hemsk jag låter men har ingen stubin eller tålamod längre.


Nej nu ska jag gå och dra nå gammalt över mig och hoppas på att jag är på bättre humör senare.

/stina
Blogg.se har inte velat fungerat på två dagar därför har det inte blivit nå skrivande. Och idag så borde jag egentligen lägga ut en bild på kaggen men har inte tagit någon så får försöka att slänga ut en imorgon. Nu så fuckar internet upp sig så skriver någon rad imorgon


/stina
Igår var det prick en månad kvar till beräknad förlossning men gud vad jag hoppas att bebisen kommer innan det. Kan inte sova längre, kan inte ligga bekvämt i sängen längre. Fortsätter det såhär så kommer jag aldrig ha krafterna till att krysta ut ungen. Men jag vet att jag måste vänja mig vid att vara trött för det kommer inte att bli lättare när bebisen är ute. Men just nu vill jag kunna få sova så jag kan få dom extra krafterna som kommer att behövas när bebisen ska ut. Är det för mycket att önska?


Igår var jag iväg och simmade med en tjej som heter Sara. Hon och hennes man var in och åt på resturangen efter att dom haft sitt första ultraljud och jag serverade dom så innan dom gick så frågade hon om jag skulle vilja ses när jag slutat jobba så vi bytte nummer. Så känner vi varandra, lite random men när man inte känner många som har barn eller ska ha barn så får man ju vara lite random ibland. Men var första gången vi sågs igår och vi ska iväg och simma nästa vecka igen om jag inte lyckas fått ut min bebis vill säga. Och vi bor ca 15 min ifrån varandra vilket är bra när bebisarna kommer, hennes bebis är beräknad att komma 11 Januari.


Så vad händer idag? Tänkte skriva ryggläge i soffan och självdö lite men kom sen på att jag inte kan ligga på rygg för då kan jag inte andas vilket skulle leda till att jag "självdog". Blir väl sidoläge i soffan och självdö lite innan det är dags att ta ut hunden på en promenad. Kanske ska hoppa små grodorna lite också, det kanske sätter igång förlossningen. Vem vet.


/stina
Imorgon är det en månad kvar till beräknad förlossning men var till barnmorskan idag och hon sa att bebisen är mer än redo att komma ut nu. Ska se henne om två veckor igen men hon sa att hon tror att bebisen kommer komma innan det. Om vi började ha mycket sex nu så kommer nog bebisen inom en vecka sa hon. Dags att försöka att förföra Mr lovely! Önska mig lycka till! Allt såg iallafall bra ut med bebisen och h'n ligger väldigt långt ner så förhoppningsvis så kommer h'n ut snart! Och barnmorskan sa att hon tycker att jag ska amma även om lite utav min imunförsänkande medicin går ut i fostermjölken så det kändes skönt.


Efter att jag varit till barnmorskan så åkte jag in till Birmingham med Helen och Chris. Vi gick omkring i ett stort shopping centrum och kollade. Chris köpte en tröja men blev inget för mig och Helen. Kul att träffa dom men fy satan vad trött jag är nu, skulle lätt kunna lägga mig och sova men då kommer det bli svårt att somna ikväll istället. Har inte direkt något att skriva idag för det har inte hänt så mycket. Tror jag ska gå och försöka få igång denna förlossning nu istället: käka ananas, ta en långpromenad och försöka att förföra Mr Lovely när han kommer hem!


/stina
Vecka 35+0 idag och jag skulle göra vad som helst för att få ut bebisen nu! Är sjukt less på detta nu men jag vet att bebisen kommer när det är meningen att den ska komma. Jag känner mig inte uttråkad av att vara hemma för jag känner mig säker hemma, går inte riktigt att beskriva. Känner att jag inte riktigt kan slappna av när jag är ute på stan, jag vet inte varför. Tror jag ska ta en lång promenad till affären och köpa en färsk annanas och sen äta den samtidigt som jag hoppar ner för trappan, sen avsluta allt med att massera bröstvårtorna. Dom säger att allt det där kan sätta igång en förlossning, fast jag vet att jag inte kommer att prova. Inte än, en vecka till sen så är det nog!

Tycker inte att den här bilden ger magen rättvisa då den ser "liten" ut på bilden.

 

/stina

Förra helgen så var det en kille som frågade mig och Justin hur länge vi varit tillsammans och jag svarade ett år och fyra månader. Killen blev då paff och sa -Så på ett år och fyra månader så har ni flyttat ihop, skaffat hund och ska snart ha barn? Det var då det slog mig hur fort detta har gått men hur varje dag känts så himla rätt. Vi flyttade ihop efter att vi varit tillsammans i tre månader för att det var enda sättet för oss att få vara tillsammans. Vi skaffade Abby för vi ville ge en hund från ett djurhem ett varmt hem med mycket kärlek. När vi fick reda på att vi var gravid så var aldrig frågan om vi ville behålla det, frågan var om vi ville veta om det var en pojk eller en tjej. Bebisen var aldrig planerad men valet att behålla vårat lilla mirakel var alltid glasklart, även om vi båda kände en stark rädsla dom första dagarna. Vi trodde inte att ett barn skulle vara nästa steg i vårat förhållande, vi både trodde nog förlovning eller att köpa hus skulle vara nästa steg. Det kanske har gått fort men det finns ingen annan jag skulle vilja uppleva allt detta med. Jag har aldrig ångrat ett av alla våra beslut, okej jag har funderat på att slänga ut hunden många gånger men när det väl kommer till sak så skulle jag aldrig göra det.


Fem veckor och en dag kvar tills det är beräknat att vi två ska bli tre. Jag längtar nå grymt efter att få se Justin hålla i våran lilla bebis för första gången. Vårat lilla barn som blev till pga våran starka kärlek till varandra. (och för att vi var lite för ivriga en kväll för att tänka på att skydda oss)

Jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva

/stina
Mindre än 6 veckor kvar till bf och vi har inget pojknamn, ska det verkligen vara såhär svårt att komma överrens om ett namn? Just nu får vi hålla tummarna på att det är en tjej så hon har ett namn. Men kanske blir det lättare att komma på ett namn när man får se bebisen? Vi får helt enkelt vänta och se. Just nu vill jag bara ha 18 Oktober så vi kan få göra UL igen för att se om det fortfarande är för mycket fostervatten, jag hoppas dom kommer sätta igång oss om det är så. Är så himla less på att vara gravid nu och är så himla nyfiken på vem som sparkar mig i revbenen varje dag.


Justin gnäller på att jag måste gå ut ur huset och göra saker. Men hur finner man orken till det när det är obekvämt att gå från sovrummet till köket? Hur kan man känna sig taggad att åka in till stan när det känns som om man har en fotboll uppkörd i puppan för att bebisen trycker på så hemskt neråt? Hur kul är det att åka in till stan när alla jobbar och man vet att man måste spara pengar? Jag mår så himla mycket bättre av att vara hemma, för hemma kan jag gå runt naken hela dagarna! Jag kan äta när jag vill, sitta/ligga/stå när och hur jag vill och jag kan gå på toa när jag vill. Jag njuter av att bara få vara hemma och slappa för jag vet att det snart kommer vara över. Dock ser jag fram emot när friden är över, ser fram emot att få träffa vårat lilla monster.


Måste försöka att träffa Helen någon dag snart. Måste få umgås med någon som inte är gravid så jag kan få lyssna på skvaller och grejer. Få höra om fester och senaste nytt istället för att diskutera provtagningar och hemorrojder! Jag saknar inte fester och så, men det är alltid kul att få höra om andras fyllor. Just nu längtar jag nå grymt efter bebisen för när h'n kommer så kommer jag ha händerna fulla men jag vet att när h'n väl är här så kommer jag vara så trött så jag kommer vilja stoppa tillbaka h'n i magen. Men dom säger att livet börjar på riktigt när man får barn även om det är jobbigt, det är dom små ögonblicken och den ovärderliga kärleken som gör allt värt. Kan inte vänta föräns jag kan kalla mig själv mamma!


Fast å andra sidan så funderar jag om denna seriösa tjej någonsin kan bli en vettig morsa?

 

/stina

Justin och hunden mår bättre så nu är det min tur att må som en påse skit istället. Ont i kroppen, yr och ryggont. Dom säger att man ska njuta av sista tiden som gravid innan bebisen kommer för då får man inte sova nå mer men jag hur fan ska man kunna njuta när man inte kan sova för att magen är för stor? Nej nu är jag allt bra less och gnällig! Men bebisen trycker på bra neråt och har börjat bli mera still nu så kanske är något på G om någon vecka, man kan ju alltid drömma. Justin däremot vill att bebisen ska stanna där inne till minst vecka 38, men han bär inte runt på den här bulan heller. Och han kan sova på mage hela nätterna, livet är inte alltid rättvist! Men finns folk som har det så mycket värre än mig men är skönt att klaga ändå!


Tänkte gå och simma idag men med tanke på att jag mår som jag mår så får det bli en annan dag. Ska ta och äta lunch snart och sen lägga mig och dö i sängen. Har fått små bristningar under naveln också nu, kul! Även fast att jag smörjer med den där jävla oljan minst två gånger om dagen, får hoppas dom inte blir allt för jävliga.


Jag tror Justins pappa börjar längta efter bebisen nu för när vi är där så frågar han om jag sjunger/pratar med magen för det måste jag så bebisen känner igen min röst när h'n kommer ut. Sen sa han i förrgår att det skulle vara kul om bebisen kom ut nu medans det är sånt fint väder ute men Justin protesterade och sa att bebisen inte är klar än och Justins pappa sa "Den kan komma när som helst nu, lika bra att du är redo" . Sen frågar han om jag börjar känna något eller om det kommit nå mer vatten. Och så sa han att om bebisen skriker så kan vi lämna h'n hos dom för dom är vana vid bebisar som skriker med tanke på att hans mamma hade 10 barn och Yvonnes mamma hade 9 barn. Innan så har han sagt att han skulle flytta till Australien så att han inte behövde vara barnvakt. Kul att dom båda ser fram emot bebisen.


Nämen lunch nu då, sen dö lite.

/stina
Så vad händer här borta i England? Inte mycket men dagarna flyger förbi ändå. Bebisen sparkar mig i revbenen, ryggen värker och det är svårt att andas men förmodligen är det över snart. Trött som tusan är jag också, förstår inte varför. Kanske är det för att jag vaknar varje gång jag måste vända på mig, för försöka sova lite om en stund. Lika bra att försöka njuta av att kunna få sova när man vill!


Vi fick presenter från Justins faster Mary igår. En vit kanin och lite kläder. Jag har kollat på den där kaninen förr men köpte den inte för jag visste att Justin skulle tycka det var onödigt men nu fick vi den så! Sen kom ett påslakan som jag beställt idag, helt kär i det!





Är så äckligt trött så jag inte ens kan komma på något att skriva. Justin är hemma idag för att han är sjuk och hunden är dålig också. Justin har världens förkylning och hunden har spytt två gånger. Och som vi alla vet så håller killar på att dö när dom har en förkylning, men tycker synd om honom. Aja, tillbaka till sängen nu för en tupplur tror jag bestämt!


/stina