Har varit iväg och träffat Sara och lilla Sofia några timmar vid lunch. Ungarna låg på golvet brevid varandra och kollade på varandra. Leon pratade så det stog härliga till och efter en liten stund kom även Sofia på hur man pratar. Dom sparkade med benen och viftade med armarna samt kollade varandra i ögonen. Kärlek vid första ögonkastet tror jag! Hon är så liten mot för Leon, men Leon är ju 10 veckor äldre också så. Sara och Michael skrattade åt Leon som låg och pratade samt flinade åt dom, men Sofia börjar nog på när som helst hon också. Hon flinar lite grann samt pratar lite ibland så hon är på g. Var iallafall kul att träffa Sara igen, kul att hon mår bättre nu så blir till att få snygga naglar igen snart.


Leon är hos sin farmor och farfar just nu för dom ville få vara med honom lite eftersom att vi åker till Sverige i tio dagar imorgon. Så jag ska ta och packa i lugn och ro. Sen efter det blir det ett sova en stund sen tar jag kanske hunden till parken, beror på hur länge jag känner för att sova. Kommer behöva energi för imorgon eftersom att jag flyger själv med Leon. Ska bli så kul att få träffa mamma! (Och Inge såklart!) Sen kommer pappsen och hämtar oss på söndag. Undrar vad man får för svenskmat till middag imorgon?


Nej nu ska jag sluta lata mig och packa klart samt gå och skita ifred för en gångs skull. Saknar verkligen att få gå på toa ifred, varje gång jag går och ska bajsa så börjar Leon grina! Om han sover så vaknar han, alltid! Så antingen har jag en unge som gallskriker utanför dörren eller så har jag en unge på golvet brevid mig. Nej nu ska jag njuta av att få gå i lugn och ro, underbart!


/stina
Idag har jag haft lite me time! Varit till frissan och slingat samt klippt håret. Två och en halv timme tog det varav jag spenderade ca 10 minuter i en massagestol. Schamponerings stolarna hade inbyggd massage och jag var tvungen att sitta där i tio minuter vilket jag inte klagade över! Fick också läsa tre skvallerblaskor med en kopp te i lugn och ro. Det var så skönt att bara sitta där utan att behöva prata med någon, bara få sitta i lugn och ro utan några måsten. 27 Mars ska jag dit igen, underbart! Leon var med sin farmor och farfar under tiden och han hade varit så glad så. Självklart saknade jag honom vilket jag alltid gör när jag är ifrån honom men var skönt att få samla lite energi. Han har även haft sin första olycka idag, Justins pappa råkade tappa en av Leons leksaker i pannan på han. Men det var ingen fara, han blev lite rädd bara. Justins mamma blev ganska arg på Justins pappa och han mådde lite dåligt över att han tappat den. Men jag tyckte dom inte behövde oroa sig för det var ju inte med meningen. Sen strax innan sex blev han övertrött och skrek och skrek och skrek. Jag och Justin la oss i Justins gamla säng med honom men Justins mamma kom in titt som tätt och ville ta upp honom. Hon tyckte det var så jobbigt att höra honom skrika så hon började gråta. Jag brukade också grina när han skrek sådär förr men har ju vant mig nu sen blir han inte övertrött så ofta längre. Vi lät inte henne ta upp honom iallafall, vi låg där med honom tills han slutade skrika och somnade.


Imorgon ska vi iväg och äta lunch med Helen samt iväg till banken. Sen på torsdag ska vi träffa Sara och lilla Sofia sen efter det ska Leon vara med Justins föräldrar medans jag packar. Dom ville få vara med honom en stund eftersom att vi åker till Sverige i tio dagar på fredag.




/stina
Idag har jag haft körkort i fyra år, fyra jävla år. Vart tog åren vägen? Känns som att det var igår som jag körde runt i min lilla turbo Mazda. Den tiden är över för länge sen nu. Inge mer ränna på krogen full som en kastrull samt köra lite för fort i nyktert tillstånd. Har aldrig varit dum nog att köra påverkad och kommer aldrig vara så dum heller! Tiden när jag sprang runt i min röda frilla och var allmänt dum och glad!

 

Vet inte vad som har flygit i min lilla bebis, han pratar hela tiden. Dregglar och gör bubblor med munnen. Allmänt jävla glad helt enkelt och det är så himla mysigt att se. Som när han ska sova så smyger man och kollar om han har somnat och så får han syn på en och ler världens största leende. Mammas lilla korv! Har också insett att det inte är någon ide att köpa leksaker till honom då hans favorit sak är en spytrasa. Lägger man den på hans mage så blir han jätte glad och tar tag i den och suger på den.

 

Imorgon ska jag iväg och fixa håret sen efter det blir det middag hos Justins föräldrar. På onsdag ska jag och Leon äta lunch med Helen sen på torsdag blir det att packa för full rulle för på fredag åker vi till Sverige! Idag slappar vi bara. Nej nu ska jag ge lillsnöret lite mera käk!

 

/stina

 

 

När Leon var nyfödd så rullade han till höger sida hela tiden men när han var runt två månader så slutade han med det. Men nu börjar han försöka igen. När han håller på att somna eller sover så rullar han utan problem men när han är vaken så ligger han hellre på rygg. Tror han är lite lat efter sig, tar efter mor sin! Men han är som sagt på G med rullningen dock att ligga på mage och hålla upp huvudet vill han inte. Så fort jag lägger han på mage så skriker han, även om jag ligger alldeles breve och pratar. Han lyfter huvudet några centimeter och sen skriker han, men så fort jag lägger han på rygg så blir han glad igen. Men han är stadig i huvudet för om han sitter i mitt knä så behöver jag bara hålla i ryggen på honom så håller han upp huvudet själv och tittar runt. Aja, ska fråga dom på kliniken (BVC) nästa vecka. Imorse gick jag på toa och när jag kom tillbaka till sängen så hade Leon vänt sig och låg på mage! Blev helt paff eftersom att han inte gillar att ligga på mage. Men han sov så skönt så!




När jag var gravid så sa alla till mig att jag skulle sakna magen när bebisen kom ut men jag har inte saknat den nå. Jag tycker det är så skönt att få vara smal och kunna göra vad man vill. Sen sa alla att bebisar växer ut kläder så himla fort så jag trodde han skulle växa ur en stl på två veckor men så är det ju inte alls! Eller mellan 62 till 68 gick det fort men innan det så gick det ju sakta, men jag klagar inte.


Just nu ligger lillskiten och kollar på rosa pantern. Ligger och tjoar och sprattlar men nu börjar han bli lite trött tror jag. En vecka kvar till Sverige!


/stina
Höll på att skriva 16 Januari men kom på mig själv! Tänk att det redan är mitten på februari, vart tar veckorna vägen? Minns när man var liten och ett år var så långt. Det var så långt mellan födelsedagarna och nu tycker jag att man knappt hinner fylla år innan man fyller år igen. Står inte på förens Leon är fyra och ska börja förskoledagis för att sen när han är fem börja i skolan på riktigt.


Dom senaste dagarna så har Leon pratat jätte mycket. Han har hållt på att pratat ett tag nu iofs men dom senaste dagarna har det varit extra mycket och det har varit längre om ni förstår. Precis som att han har så mycket att berätta för en och bara babblar på samt flinar åt en. Skönt att han inte blev allt för gnällig efter sprutorna som han blev sist. Just nu ligger han och sover i sin säng men han vaknar nog om en stund för han har sovit i ca 35 min nu och han brukar bara sova en liten stund. Dock sover han oftast en längre stund på eftermiddagen, dock sover han bara ca 20 min om han är hos farmor och farfar. Men vi ska nog beställa en resesäng nu i helgen, vi har hittat en jätte bra för 85 pound. (runt 900kr) Man kan ha den från födseln för den har en grej som man kan ha halvägs i eller hur man nu ska förklara. Sen har den även ett litet skötbord vilket är bra för Justins mamma som har probelm med ryggen. Sen kan han ju sitta och leka i den när han blir större så Justins mamma och pappa kan känna sig säker att lämna rummet för att gå på toa osv. Aja nog pratat om det nu!


Ska förmodligen iväg och färga håret nästa vecka innan jag åker till Sverige. Var in på en salong igår och hon klippte en liten tuss av mitt hår för att prova bleka det. Ska slinga så jag kan få bli lite ljusare, känner mig så himla dyster. Hon ska iallafall ringa mig senare idag och berätta hur resultatet blev så får vi gå från där sen. Dock får vi se om jag går dit eller till en annan salong. Skulle bli 1200kr får slingning och klippning medans en annan salong tar 820kr för samma. Den dyra salongen vet jag ingen som klippt och färgat sig hos medans den billigare så vet jag folk som gjort det. Sen tror jag den dyrare salongen är dyrare för den ligger i Solihull medans den andra ligger utanför. Aja, får se hur jag gör. Justin tyckte först att det var för dyrt och att jag borde fråga min syster Emma men sen erbjöd han sig att betala efter att jag förklarat att jag inte tror Emma har sådan stor lust att göra det på en helg. Tror hon hellre myser med Leon!


Nej nu vaknar lillskiten!

/stina
Japp, Leon hade den där jäst svampen som jag trodde. Har varit och köpt en kräm för det nu så ska ha på det två gånger per dag. Tog nya vagnen in till Solihull idag för han kräktes i den andra igår så måste tvätta den. Men nya vagnen funkade fint, dock föredrar jag den andra som är mycket större och skönare att skjutsa. Men lill vagnen var himla lämplig att ha på bussen samt i affärerna.


Har varit iväg och handlat på eftermiddagen. Var till slaktaren och köpte kött sen var jag till affären och köpte lite andra grejer. Blir kött och potatisgratäng här ikväll! Har gjort en tzatziki också men vet inte om den blev nå bra för Leon satt och skrek så fick slänga ihop den snabbt. Förhoppnigsvis smakar den hyffsat iallafall. Till efterätt blir det cupcakes som jag köpte i Solihull tidigare. Dom har ett cupcake café och dom är så underbart go där. Får se om vi orkar äta dom efter maten annars får vi helt enkelt äta dom imorgon. Justin sa att han skulle vara hemma vid fyra men har nyss fått vetat att han sitter fast i trafik så dröjer ett tag till. Bara för att jag slavat och stått i köket en timme med att göra mat. Dock har jag inte gräddat potatisgratängen utan bara förberett den, var klok nog och ringde Justin och kollade om han var på G hem eller inte. Förhoppningsvis så kommer han om en timme, annars äter jag nog själv för jag är redan hungrig.


Imorgon blir det sprutor som sagt sen måste jag åka in till Solihull och hämta resten av mina mediciner för dom hade inte alla. Eller så gör jag det på onsdag, vi får se.


Söt snöret i vagnen när vi satt på bussen påväg till Solihull



/stina
Imorgon är det alla hjärtansdag och Leon ska få sprutor igen. Vilken underbar första alla hjärtansdag han får, mammas lillahjärta! Annars blir det inget speciellt imorgon då jag tycker att alla hjärtansdag är en ursäkt för folk som inte orkar visa sin kärlek under resten av året. Sen tjänar affärer,resturanger och florister så äckligt mycket pengar på en påhittad kärleksdag. Men alla som tycker om alla hjärtansdag ska självklart få fira den med glädje. Vi åker och firar våran kärlek i Mars istället, bo på hotell en natt ensamma. Leon ska få sova hos farmor och farfar vilket dom ser fram emot. Jag också måste jag erkänna, lite vuxentid samt sovmorgon!


Idag ska vi åka in till Solihull för jag måste hämta ut mina mediciner. Måste även förbi hälsocentralen för Leon är vit i munnen och googlade det och det kan tydligen vara en jäst svamp eller nå. Lika bra att kolla upp det. Sen på eftermiddagen så kommer äntligen pappan i familjen hem. Vet inte vem som är gladast över det, tror nog hunden är gladast om jag ska vara ärlig. Leon är ju inte så medveten om saker än så.


11 dagar kvar tills jag och Leon åker till Sverige!

En bild på morsgrisen just nu

 

/stina


På torsdag blir Leon 16 veckor vilket är fyra månader men han blir fyra månader "på riktigt" den 27. Så går man efter veckor eller datum? I England så går dom mer på veckor under dom fyra-sex första månaderna medans i Sverige verkar dom köra stenhårt på datumet? Så hur gammal är Leon egentligen? 3,5 månad eller 4 månader? Han är helt enkelt 15,5 vecka sen får man helt enkelt tycka som man vill. Om någon frågar mig så är han fyra månader vilket inte är en lögn. Upp till var och en helt enkelt! Hade vi bott i Sverige så hade vi nog börjat med smakportioner när som helst, men i England så rekomenderar dom att starta när dom är sex månader så vi får kompromissa och starta vid fem månader kanske? Han måste ju kunna sitta upp lite bättre också ju. Mindre bök och kladd med ersättning också ju. Ja, en månad till får han vänta lill monstret! Han ska iallafall få smaka på äppeljuice när vi flyger till Sverige den 24, dock blandad 1 till 5. Alltså en del äppeljuice blandat med fem delar vatten, enkelt. Vi flyger från England klockan elva och han äter klockan tio så måste ge honom någonting att dricka så han inte får ont i öronen. Dock så sa han ingenting sist vi flög men han var ju mindre då och kan ju vara annorlunda nu. Hade gett honom vatten om han hade druckit det men det spottar han bara ut så förhoppningsvis så dricker han smaksatt vatten med glädje!



Justins pappa skjutsade hem mig tidigare idag efter att vi ätit lunch så jag kunde städa. Dom kom och lämnade Leon en och en halv timme efter. Han hade varit grinig och inte velat sova, tror han börjar få tänder för han dregglar sjukt mycket samt tuggar på både händer och napp. Vi får helt enkelt vänta och se. Dock är han förkyld också så han är lite grinig för det också. Inte lätt när det är svårt, nu ligger han och sover iallafall efter att ha skrikit i fem minuter för att han var övertrött stackarn. Jag håller på att göra middag så jag hoppas han sover till nio så jag kan få äta i lugn och ro. Han har gått och lagt sig en timme tidigare ikväll för att han var så trött så vi får se om han sover till nio som sagt.


Imorgon kommer ÄNTLIGEN min andra hälft hem från Tallin! Mitt bland allt skrik,bajsblöjor och spyor så känner jag mig ändå nykär. Dock så finns det ju gånger man önskar att blickar kunde döda men det är precis så det ska vara i ett bra förhållande. Allt kan inte vara en dans på rosor jämt. Igår var det ett år sedan vi gjorde Leon, lite för mycket information där kanske. Men å andra sidan så är ju denna blogg baserad på vad som snurrar omkring i mitt huvud eller hur?


Ingen mig utan dig!



/stina
Är hemma hos Justins föräldrar och vi ska sova här inatt eftersom att Justin är i Tallin på svensexa. Skönt att få ett par extra händer samt mat lagad. Dom älskar ju att ha Leon här så det var dom som frågade om vi ville sova här. Och som ni redan märkt så har det inte blivit så mycket bloggande den här veckan, internet vill inte riktigt göra som jag vill. Men jag lever iallafall!


Justin och grabbarna fryser arslet av dom i Tallin iallafall. Justin ringde tidigare och gnällde över att det var -12, vilken fjant! Får se om han tycker det är kallt när vi åker till Sverige i slutet av månaden. Har vi tur så är det kanske mindre än -12. Dom har iallafall trevligt sa han, tror dom ska köpa en strippa åt Chris ikväll så dom kommer nog ha riktigt kul ikväll. Och nej jag bryr mig inte om Justin går till en strippklubb, jag litar på honom. Sen så ska vi iväg till strippklubb på Claires möhippa så. Spännande!


Måste bara säga att jag tycker att min syster Frida är en sådan otroligt stark människa som tar hand om sin dotter på egen hand. Har varit på egen hand nu i två dagar och det är jobbigt att inte ha ett par extra händer ibland. Bara att ha någon som lagar mat åt en eller städar. Jag är så himla stolt över dig Frida. Att du tar hand om världens finaste lilla Eira utan att blinka. Du har aldrig varit så pass vacker i mina ögon som du är nu, du är bäst!

Finaste Eira, mosters go hjärta!



/stina
Har varit fullt upp hela dagen idag. Vart på stan från ett till kvart över fem, beställde vagn samt åt lunch med Helen. Kommer behöva en mindre vagn så småningom ändå så lika bra att passa på när det var bra pris. Vi får helt enkelt chansa och se om vi får använda den på flygplatsen eller inte, vi kan ju hoppas iallafall annars får jag helt enkelt bära klunsen. Imorgon blir vi bara hemma så som det ser ut nu, kanske tar en promenad om vädret tillåter. Har inte så mycket att skriva om idag så tyvärr blev detta inlägg kort!


/stina
Har precis ringt KLM´s kundtjänst för att fråga ang att ta med sig vagn och till svar fick jag "Det beror helt och hållet på hur pass fullt planet är den dagen. Om planet är väldigt fullt så kommer du få checka in din vagn utan extra kostnad och den kommer gå direkt till Sverige precis som din resväska" Tycker att man borde kunna få betala lite extra för att få vara säker på att man får ta med sig vagnen på planet. Jag vill ju ta med vagnen på planet så att jag slipper bära Leon när jag byter samt ha han i vagnen på flygplatsen i England innan jag flyger. Hela grejen med att ta med en vagn är ju för att jag vill använda den på flygplatserna, för jag kan låna vagn i Sverige av mina systrar. Men nej, jag får helt enkelt slänga ut pengar på en vagn och sen se på dagen när jag ska flyga om jag får använda den eller inte. Hejja! Folk kan väl lägga sina väskor under sätet framför dom istället för i hyllan så jag kan få ta med min jävla vagn. Skapligtless.se Dock sa dom igår att det skulle kosta 1300kr att boka om min och Leons flygbiljett men idag när vi bokade om så behövde vi bara betala 500kr, så det är ju något bra i det dåliga iallafall. Slänger upp en bild på charmtrollet mitt för den får iallafall mig att le!




/stina
Imorse halv elva kom Justins föräldrar och hämtade mig och Leon. Dom gav mig skjuts in till stan för jag hade några ärenden att uträtta (fan vad vuxet!) och så tog dom Leon med sig hem för dom ville få låna honom lite. Fick 200kr av Yvonne (Justins mamma) för hon ville att jag skulle köpa något till Leon så hittade två par byxor samt två tröjor så ska visa henne det när dom kommer med Leon om en stund. Har hunnit tagit ut hunden,städat och ätit lunch så nu sitter jag i soffan i lugn och ro. Leon kommer hem om en halvtimme så då blir det bus! Han har ju som sagt varit himla grinig flera dagar men imorse så gjorde han en stor bajs så idag är han jätte glad. Tog kort på blöjan och skickade  till Justin och önskade honom en bra dag, snäll man är. Sen visade jag Yvonne också som sa att hon inte heller ville se bilden men hon skrattade iaf. Min mamma hade iaf velat sett! Tror jag iallafall.


Kände mig hemskt naken när jag gick på stan själv. Varken gravidmage eller barnvagn! Minns inte hur det var att gå på stan innan jag var gravid. Kände mig så himla ensam och borta. Inte lätt när det är svårt. Var dock skönt att få kolla i affärer utan en stor barnvagn eller en stor mage. Dock hittade jag ingenting åt mig själv, hatar detta jävla hippiemode som är nu. När jag var gravid så fanns det så himla mycket snyggt och nu när jag vill handla så finns det ju inget såklart. Eller ju magtröjor och neonfärger vilket inte riktigt är min stil. Hade säkert slängt på mig en magtröja innan jag var gravid men vill inte visa häng skinnet! Var och kollade på en barnvagn också för jag skulle vilja ha en liten som jag kan ha när jag flyger med Leon eftersom att vi alltid måste byta flyg. Vi måste bara kolla med flygbolaget om jag får ha med en barnvagn när jag byter flyg samt hur stor/vikt den får vara. Vet att dom i normala fall slänger in vagnen där bak där väskorna är men måste ju fungera annorlunda om man ska byta flyg? Speciellt när man bara har 45 min. Himla fin iallafall, dock hade dom bara en med grålila mönster vilket inte gör mig någonting. Barnvagnen är svart men är grålila mönster där dom sitter, jag tycker iallafall att det är okej för en pojk men får se vad Justin säger. Trött på kill och tjejfärger.


/stina
Börjar med att säga att idag så har Justins föräldrar varit gifta i 47år! Undrar om jag och Justin kommer att vara med varandra så länge, den som lever får se. Och ja det blev lite trögt med bloggningen förra veckan men har en mammig bebis för tillfället men börjar att bli bättre, han är väl i en växperiod eller nå. Egentligen borde jag låta honom skrika jag vet det så att han vänjer sig vid att vara själv men har precis varit sjuk med min sjukdom och då får man inte stressa och jag blir stressad när han skriker. Enkelt, eller hur?


Pappan i huset fick prova på att vara mamma i fredagsnatt då vi bytte sida så jag skulle få sova ostört och så han kunde stoppa in nappen. Leon vaknade till 4grr under natten och jag vaknade självklart upp före Justin. Så där låg jag på fel sida av sängen och väntade på att Justin skulle stoppa in nappen. Sen var det tänkt att Justin skulle gå upp och mata klockan sex på lördagsmorgonen men efter att han slängt ur sig några fula ord för att han var så trött så insåg jag att det bara var att stiga upp och mata Leon. Men nu vet pappan hur det är att vara mamma! Han brukade säga att jag fick så mycket sömn så jag borde inte vara trött osv men nu förstår han hur det är när man får avbruten sömn. Men han hjälper till så mycket på dagarna så, men nu vet han iaf varför jag är så trött hela tiden. Det är sånna här gånger man önskar att man bodde i Sverige så min mamma kunde ha honom en natt så man kunde få ladda om batterierna. Längtar tills han sover hela natten utan att vakna men han är ju ändå duktig för han är ju bara 3,5 månad.


På fredag åker Justin iväg på svensexa, dom ska åka till Tallin från fredag-måndag. Så han kommer vara lagomt slut när han kommer hem på måndag. Tror jag kommer vara lagomt slut också eftersom att jag inte är van att vara ensam med Leon så länge. Är ju under dagarna men Leon är ju mycket med Justin på kvällarna. Sen så gör Justin kvällsmatningen så. Får hoppas Leon är snäll mot mamma!


Tog kort på Leon nu på morgonen och han tyckte att kameran var himla rolig och försökte få tag på den. Så lyckades ta den här fina bilden på han. Dom kan dom små liven!

 

/stina

Om exakt fyra veckor så åker jag och mina grabbar till Sverige! Gud så jag längtar. Längtar tills jag får hålla i min lilla systerdotter Eira för första gången. Mystjejen! Förresten, jag vet att det här med bloggningen går lite upp och ner men ibland vill inte blogg.se låta mig logga in så då blir det inget inlägg. Sen har man inte all tid i världen att blogga när man har en litet charmtroll att ta hand om! Just nu ligger han och sover men vaknar nog när som helst för lite mat. Så blir mat och lite bus en stund sen efter det ska vi ta en promenad med vagnen. Solen skiner och det är jätte härligt väder ute så lika bra att röra på mammafläsket lite.


Är så sjukt trött idag och ändå så sov Leon bra. Han vaknade till en gång för han ville ha nappen så fick ju sova ostört men ändå så känns det som att ögonen ska stängas när som helst. Kanske ska byta ut promenaden mot en tupplur istället? Låter mer lockande men lär ju få se ut som en säck potatis längre, svårt val. Han var iväg och hälsade på Justins mormor tidigare så kunde ju ha sovit en sväng då men passade på att duscha och så istället. Tanterna på ålderdomshemmet var glada att få se en liten bebis!


Nu är det någon som ligger och pratar för sig själv i sin säng så ska ta och fixa flaskan innan han blir på tok för hungrig. Hittade en nyhet i brödhyllan i affären i måndags förresten, mjukt tunnbröd! Heja England! Gissa om man som svensk blev glad.


/stina