Har inte bloggat sens i lördags men har jobbat 20 timmar sammanlagt under söndag och måndag. Men nu är jag ledig två dagar så ska spendera denna dag i sängen, eller 4 timmar till iallafall minst! Sen så är ju inte min blogg någon stor blogg så jag bloggar ju faktist när jag vill eftersom att jag inte tjänar ett öre på att blogga.

Har varit två stressiga dagar på resturangen och i söndags så sprang jag runt en vingklippt höna och pulsen var på max. Men sen under kvällen på söndagen så fick jag nog och slutade stressa och gjorde allt i normal takt för jag tänker inte stressa då det påverkar min skitunge. Så igår gjorde jag allt i ett behagligt tempo men sen blev jag stressad och vad tror ni händer då? Jo skitungen sparkade flera gånger, levde rövare riktigt. Precis som om den sa åt mig att lägga av att stressa, så slutade stressa och ungen slutade att sparka. Förstod då hur pass mycket ungen påverkas när min puls går upp och jag känner mig stressad. Så nu tänker jag bara strosa omkring som alla deltids jobbare för jag har ju faktist en anledning enligt mig.

Vaknade klockan 6 imorse av att det var så ljust i rummet så när jag såg att Mr lovely fortfarande sov så trodde jag att han sovit över så väckte honom och han suckade och sa att klockan bara var 6. Oh well shit happens.


Har inte så mycket annat roligt att skriva nu så slänger ut en bild på tatueringen som jag har på ryggen.

 

/stina

Tänkte skriva ett långt inlägg om gårdagen samt klaga på min pojkvän som inte kunde ta en riktig bild på magen igår kväll. Han knäppte mer på ryggen än på magen så magen ser mindre ut än förra veckan. Men istället för att skriva ett långt inlägg om igår så tänker jag istället skriva ett kort inlägg om Jocke.


Såg denna bild på facebook idag när jag loggade in och det högg till i hjärtat. Jag vet inte hur jag ska känna när jag ser hans gravsten, ska jag vara glad för att den är 100% Jocke eller ska jag gråta för att det får mig att förstå att jag aldrig kommer få se honom igen? Hur kan man någonsin acceptera sin väns död när man tror att allt är ett dumt skämt? Men hade inte Jocke dött så hade jag nog inte heller varit gravid. Jag tror att allt händer utav en anledning men jag kan inte förstå varför Jocke lämnade oss, kanske var det för just den anledningen för att jag skulle bli gravid. Men hur mycket skuld känner inte jag isf om det är så? Jag önskar att jag kunde få vrida tillbaka klockan och få tala om för Jocke hur mycket jag tyckte om honom och hur glad han alltid fick mig. Önskar jag kunde vrida tillbaka klockan och gått fram till hans kista på begravning, så jag kunde ha få lagt min hand på den och sagt farväl. Istället gick jag och satte mig. Finns så mycket jag skulle vilja få göra om men aldrig få chansen.
Jag kommer aldrig sluta att sakna dig Joakim Trygg.


/stina
En kompis till Mr lovely skickade denna bild till honom och jag kan inte hjälpa att tycka att tjejen är skit snygg! Hoppas jag ser sådär snygg ut när jag är 7-8 månader gravid! Sen att hon gör reklam för alkoholfri öl behöver vi inte bry oss om. Alltså kolla in kvinnan, hon ser fantastisk ut! Sen om det är datagjort eller inte behövs inte diskuteras. För första gången så tycker jag att en gravid tjej är sexig. Menar jag skulle inte säga nej till henne!

 

Så hur har era dagar utan mig varit? Mina har varit fulla med jobb och igår kväll var en helvetes kväll. Det var jag, våran chef och 3 deltidsanställda. 2 utav dom är kanon medans den andra inte vet vad hon gör. Hon har jobbat hos oss i 6 månader men vet fortfarande inte hur man gör vissa enkla grejer. Okej, deltidsanställda jobbar bara 6 timmar i veckan men om dom har jobbat i 6 månader så har dom gjort jävligt många timmar och dom skyller på att dom bara jobbar 6 timmat i veckan och det är därför dom inte vet hur allt fungerar. Ett tips : Slå på hjärnan och lyssna på vad folk säger när dom försöker lära er saker! Jag var en bitterfitta som gnällde innan jag var gravid men nu är jag fan värre om det är möjligt. Men det skiter man väl i?

 

Ikväll ska jag och Mr lovely ut och äta middag och sen gå på bio. Vi ska fira att vi varit tillsammans i ett år, eller det är på söndag men jag jobbar hela dagen då så vi firar ikväll. Tänkte att jag skulle sätta på mig lite sexiga underkläder men dom skulle bara täcka halva brösten vilket betyder att halva bröstvårtan skulle synas. Och min bröstvårtor är långt ifrån sexiga just nu. Egentligen kan man nog säga att vi blev tillsammans tidigare men den 29 Maj var första gången vi sa jag älskar dig till varandra så vi har det som våran årsdag. Det blev vi två på riktigt då. Sjukt att vi firar ett år på söndag och jag är 4 månader gravid, det går fort när man har roligt säger dom. Men allt händer utav en anledning och hade Mr lovely varit yngre så hade jag nog funderat på om det var en bra ide men med tanke på att han fyller 31 i december så känner jag att han är redo att ha en familj. Och är jag som är 21 redo att bli mamma? Man kan nog inte förbereda sig för man vet ju inte vad man har att vänta förän ungen är här men jag tror jag kan bli en bra mamma. Och om jag inte är det så har jag världens bästa pojkvän som kommer klara detta galant.

 

Fick brev från sjukhuset idag att jag ska dit den 17 Juni och träffa en "specialist barnmorska" eftersom att jag haft panikattacker samt ångest förr. Men när jag var till sjukhuset sist så sa jag att jag mår bra och inte lider utav det så länge jag äter min medicin emot det (som inte skadar bebisen) Men tydligen så måste jag in ändå. Men det är väl bättre att få för mycket hjälp än för lite, + en ledig dag från jobbet tackar man ju inte direkt nej till! Nej nu ska jag prata med min lillasyster på msn.

 

/stina

Hade tur igår och jobbade inte med några miffon. Det var ganska stressigt på jobbet igår, nästan alla bord kom in samtidigt. Eller inom 5 minuter efter varandra så det blev lite för mycket för mig. Kände hur min kropp sa åt mig att sluta, första gången jag känt den känslan. Annars när jag är stressad så peppar det mig men nu fick bröt jag nästan ihop för att det var som om någon trök på mitt bröst. Vet inte om det är för att jag är gravid eller om jag bara hade en dålig dag? Men jag måste verkligen börja sluta stressa om jag inte vill att ungen ska komma ut för tidigt. Men jag är en utav dom bästa på jobbet och dom förväntar sig fortfarande att jag ska ha dom stressiga områderna i resturangen för jag är inte så gravid än. Vadå inte så gravid än? Nej jag har inte världens största mage och jag är inte 7 månader gravid men jag är fortfarande gravid? Jag har en bäbis som växer inom mig även om jag inte har världen största mage. Ska prata med min chef idag för jag kan inte fortsätta stressa om jag ska ha en lyckad graviditet. Vill kunna få jobba utan att känna att jag skadar mig själv eller min lilla skitunge i magen. Är ju redan stor chans att skitungen kommer födas förtidigt så. Aja nog pratat om det nu!


Var ett par som bråkade i resturangen igår och självkklart var det mitt bord. Dom har varit in förr och jag har serverat dom och dom är så himla snäll och go. Vet inte vad som hände mellan dom igår men hon grät. Visste inte vad jag skulle göra men lämnade dom ifred. Som tur var det bara dom + två bord till i resturangen. Hoppas dom löser det och kommer tillbaka för jag tycker verkligen om att se dom. Men men.


Jag är 4 månader gravid på fredag. Känns som att tiden flyger iväg. Folk säger att ens graviditet är dom snabbaste 9 månader i ens liv och jag börjar tro att det är sant. Säger väl bara poff så ligger jag på BB och försöker pressa ut en unge från mina kvinnliga delar. Men livet börjar på riktigt när man får barn säger dom och får hoppas det är sant. Jag kanske låter egoistisk nu men det ska bli skönt att få en egen familj, att jag ska få något som är mitt. Just nu när jag bor i England så har jag ingen släkting/familj här, så tror det är därför jag tycker dte ska bli skönt att få familj. Någonting som är mitt och kommer alltid att vara det. Äh nog med svammel nu. Jobbar 18 - 22.30 ikväll och jobbar 12 - 23 imorgon (med lunchrast såklart) Så det blir nog inget mer inlägg föräns på fredag för då är jag ledig. Hoppas ni överlever utan mig i 2 dagar, fast har ju inte så många läsare så jag behöver nog inte oroa mig.


Hörs på fredag och då är det dags för en ny magbild. Tror ni den har växt?

Bjuder på en bild på en glad Vilmer!


/stina
Idag är jag tillbaka på jobbet för första gången på en och en halv vecka! Får hoppas jag kommer ihåg hur man gör, men såklart jag gör. Börjar klockan sex och jobbar till elva tror jag, eller stängning. Äh får se när jag kommer in till jobbet senare.

Vi var och storhandlade igår eftersom att vårat kylskåp var tomt, och då menar jag tomt! Är det bara jag som älskar att storhandla? Så skönt att kunna öppna kylskåpet och se att det finns massa gott att äta! Så imorse hade jag jätte mycket att välja på till frukost och vad jag inte hade då kan jag ha till mellanmål om en stund.

Tror jag vaknade på fel sida av sängen idag, vilket betyder att det lär bli en jobbig kväll på jobbet. Får hoppas jag jobbar med bra folk idag och inte några miffon. En del personer vill jag bara strypa, dom har jobbat där i 6 månader men vet fortfarande inte vad dom gör. Hallå? Dags att lära sig eller? Aja, håller tummarna för att jag inte jobbar med några miffon ikväll. Jag är så himla snäll jag vet.


/stina
Jag har nu hört lillskitens hjärtslag för första gången, och det var otroligt. Jag har verkligen någon som lever inom mig, som kommer vara mitt barn i November. Hur sjukt är inte det? Jag blev alldeles tårögd! Att höra hjärtslagen berörde mig mer än när vi såg bäsen på första ultraljudet. Sådan otrolig upplevelse! Tror Mr lovely kommer bli avundsjuk nu. Får ta med honom nästa gång och fråga om hon kan göra det igen vilket hon säkert gör.

Barnmorskan har fortfarande inte börjat vägt mig så jag ställde vägde mig själv när jag var där för jag ville se om jag gått upp något. Har inte gått upp ett endaste litet gram! Jag vill gå upp lite så ungen har något att ta ifrån utifall jag skulle bli sjuk. Börjar fundera på om det är en liten pojk där inne eftersom att magen växer men vågen står still. Men jag har fortfarande en känsla av att det är en tjej, men jag bryr mig inte om vilket kön så länge den mår bra.

Jag var säker på att jag iallafall gått upp ett halvt kilo om inte mer. Om man kollar på bilden från vecka 13 och nu vecka 15. Två och en halv vecka mellan bilderna. Jag är större men väger inte ett gram mer. Hur fan kan dte komma sig?


/stina
Glömde berätta två saker i förra inlägget som är bra nyheter. Eller vet inte om man kan kalla det nyhet, kanske information. Spelar väll inte sådan stor roll. Men innan jag berättar så vill jag bara efterlysa min lillasyster. Hallå, jag har inte pratat med dig på över en vecka, svårt att komma in på msn? Jag snaknar dig!
Nu till det jag ska berätta!

  1. Jag kommer till Sverige 12 Juli klockan 19.00 och lämnar Sverige 19 Juli klockan 13.10.
    och är det någon glad och underbar jävel som vill möta mig och min mage på flygplatsen då så skulle det vara underbart!
  2. Jag har känt skitungen röra på sig. Det var förra veckan på morgonen när jag låg i sängen som jag kände hur skitungen vred på sig. Eller så fint som jag beskrev det för Frida "Kändes som en slemmig fisk som vred på sig" Bara så ni kan förstå känslan liksom!

Och ja, har någon sett/pratat med min fina lillasyster så kan ni ju tala om att jag saknar henne! Och jag saknar min storasystrar Emma och Frida också såklart, samt min knäppa lillebror Wictor!

/stina
Idag ska jag till barnmorskan kvart över ett, så får se vad hon säger. Mitt andra besök och har ju inte varit gravid förr så vet inte vad som händer på alla möten. Men den som väntar får se! Tänkte ni kunde få se lite bilder på vagnen eftersom att jag inte har så mycket annat att skriva.

 

/stina

Glömde nämna i förra inlägget att när vi kom och köpte vagnen så var det inte en emmaljunga utan leebruss. Men dom ligger i ungefär samma prisnivå och vi hade inte kunnat fått en leebruss för 1800 kr ny så jag är nöjd. Ser ut som en emmaljunga och fungerar som en emmaljunga så kanon! Sen märke spelar ingen roll för mig så länge den ser bra ut.

Här får ni en magbild som vi tog nyss. Magen har inte blivit så mycket större, har blivit större ner till mest eftersom att jag inte kan knäppa byxorna längre. Sen har jag blivit lite brunare än vad jag var innan jag åkte märkte jag nu när jag gemförde bilderna.

vecka 15

/stina
Igår satt jag och kollade runt efter vagn och säng för lilla skitungen, ville ta reda på pris samt vad jag vill ha. Kollade egenom engelsksida efter engelsksida efter en fin barnvagn med fyra stadiga hjul och inte någon jävla trehjuling till vagn. Men till sist gav jag upp och googlade emmaljunga och visade för Justin att det är en sån vagn jag vill ha. En svart eller beige. Så han gick in på en engelsksida och sökte vart i England man kunde köpa en sån eller om vi skulle behöva köpa en från Sverige för jag var fast besluten om att jag ska ha en emmaljunga eller liknande. Vi hittade en affär som ligger ca 15 min ifrån vart vi bor som säljer emmaljunga, fast dom har dom inte i butik utan man måste beställa dom. Men när Mr lovely såg att en sån vagn skulle kosta £800 (8000kr) så flög han nästan baklänges och sa att han inte tänkte köpa en vagn för så mycket pengar, så vi åkte till mothercare och kollade runt. (Bebis affär) Hittade en vagn som var okej och kostade ca £560 (5600kr). Den hade fyra hjul men hjulen fram var små så att man ska kunna svänga lättare. Vi köpte inte eftersom att vi bara ville kolla så att vi vet vad vi vill ha när det är dags att köpa. Åkte sen hem till Glyn och jag visade på internet vagnen vi såg på mothercare och emmaljunga vagnen som jag vill ha. Han tyckte att Emmaljunga vagnen var på tok för dyr precis som Mr lovely men han tyckte att vi skulle kolla på ebay (blocket) efter en så vi gjorde det. Vad tror ni vi hittade? Jo en emmaljunga vagn för £180 (1800kr) ! En svart med både sitt och liggdel och knappt använd. Det var ett par som köpte den till sitt barnbarn för 6 månader sen men han har nu börjat gått så dom hade köpt en mindre lämpligare vagn. Så vagnen har blivit använd ca 1 grr i veckan i 6 månader och liggdelen har inte en blivit använd. Varken jag eller Mr lovely ville köpa en vagn redan nu men för det priset slog vi till. Så nu är jag £180 fattigare men en drömbarnvagn rikare! Varken han eller jag var sugen på en använd barnvagn men vi åkte och kollade på den och den såg oanvänd ut så vi tyckte att det var lika bra att slå till.


Och självklart glömde jag att ta en bild på magen igår men slänger upp förra veckans så får ni den nya ikväll.

vecka 14


Innan vi åkte på semester så kunde jag knäppa mina jeans men nu en vecka senare så går det inte. Måste köpa mina första mammabyxor snart. Kommer få en hel del kläder från min lillasyster när jag kommer hem till sverige i sommar men måste ha något till dess också.

/stina
Självklart så väcks man av Mr lovely även denna morgon, fast jag hade kunnat fortsatt sova så jag får nog skylla mig själv lite. Men jag är ledig på måndag och börjar inte jobba förän 6 på tisdag så jag har två dagar som jag kan sova hur länge jag vill. Måste ta vara på dom dagarna eftersom att det bara är 25 veckor kvar innan våran lilla skitunge kommer ut och då är nog friden över. Men det kommer lätt vara värt det! Gick in i vecka 15 igår så slänger upp en bild på magen ikväll, tar alltid bild på kvällen. Så lägger upp förra veckans och denna veckas magbild ikväll så ni kan se skillnaden. Tror dock inte det är sån stor skillnad men den som väntar får se!

Vet inte vad vi ska göra idag, blir förmodligen en tripp till parken med hunden. Ska fråga Mr lovely om vi kan träffa Chris och Claire och deras lilla bäs Stan. Är inte så liten längre, är 5 månader. Jag vill bäbismysa lite så får se hur det blir.


Så hur hade vi det utomlands? Jo det var runt 30 grader varje dag. Oftast 29 i skuggan och runt 35 i solen. Men det blåste svalt så jag överlevde. Jag är inte den som dyrkar värmen, självklart är det skönt men förstår inte riktigt grejen med att ligga på en stol och försöka bli brun. Spenderade 2 timmar på en stol i solen under våra 7 dagar. Annars var jag i poolen/havet eller i skuggan. Vi åkte till ett Zoo en dag och spenderade hela dagen där, kul att göra något annat än att bara hänga vid poolen/stranden. Men det är så himla skänt att vara hemma, borta bra men hemma bäst! Bjuder på en bild på mig och Mr lovely från när vi var på Zoo.

/stina
En vecka i solen var underbart. Dock har jag inte fått sovit så mycket jag velat eftersom att Justin vaknat kvart över nio varje morgon och väckt mig. Men har ju inte behövt jobba så ska väl inte klaga så mycket men skulle ha velat sovit till 11 varje morgon, lika bra att jag vänjer mig då vi "snart" får en liten skitunge.

Bilder kommer upp imorgon för jag är på tok för trött just nu så tänker bara njuta av att vara hemma. Tänkte bara tala om att jag överlevde min semester. Och jag har inte blivit så himla brun eftersom att jag varit i skuggan mycket. Men skriver mer imorgon eftersom att detta inlägg har tagit 10 min att skriva.


Bild på mig och Justin från ett bröllop vi var på för några veckor sen.

 

/stina

Har försökt att ladda upp en magbild i 10 minuter nu men blogg.se vill inte ladda upp den! Snacka om att det suger när man inte kan få blogga/ladda upp bilder jämt! Försöker igen senare och funkar dte inte då så får ni helt enkelt vänta tills nästa fredag. Vi flyger klockan 8 imorgon bitti så jag kommer inte blogga imorgon. Men ni får ha en bra vecka så hörs vi när jag kommer hem.



/stina
Imorgon är det fredag den 13 och vid den här tiden imorgon sitter jag på ett flygplan och borde snart vara framme. Längtar så jag blir galen! Så idag måste jag packa resväskan, rensa kylskåpet, raka benen och förmodligen massa annat. Sitter och äter frukost just nu, jordgubbar med socker! Hade knappt någon mjölk så fick bli utan mjölk. Funkar det också!

Igår på resturangen så var det en gravid kvinna som drack ett stort glas vin (250 ml). Folk som dricker när dom är gravid äcklar mig. Men Justin tycker det är okej att dricka ett glas vin/öl då och då när man är gravid, så länge man inte dricker stora mängder varje dag. Tur att det är jag som är gravid och inte han! Allt jag äter/dricker går till bebisen, och även om det inte är stora mängder så kommer bebisen få i sig lite av det. Och är det verkligen snällt att ge sitt ofödda barn alkohol? Det är precis som att låta sin 2 åring få dricka en klunk av vin, och det är ju inte okej eller hur? Och är det någon som läser denna blogg och är gravid och tycker mina åsikter är fel så kan du läsa en annan blogg! Och folk som röker när dom är gravid vill jag inte ens gå in på ...

Men det finns ju säkert folk som tycker jag gör fel också. Jag som öser socker över mina jordgubbar. Men om socker hjälper mig att gå upp i vikt och om det hjälper min bebis att vara normalviktigt vid födseln så äter jag mer än gärna mängder av socker. Och får jag en hyper unge som inte vill sova första månader för att den har abstinens efter socker så får jag helt enkelt stå ut. Men nog om rätt och fel genom graviditeten!

Kollade mig själv i spegeln igår och tror att magen växt. Nästan så jag börjar tro att jag börjar bli lite små fet. Men jag väger 53 kg och har smala armar och ben så kan ju inte vara fet. Förhoppningsvis så kommer magen ta en paus i växandet snart, men förmodligen inte. Men jag kan bli hur stor som helst och få bristningar så länge den lilla skitungen inte föds förtidigt eller är underviktig. Fast jag slipper helst bristningar om jag ska vara ärlig. Smörjer mig med min olja så förhoppningsvis. Smörjer även brösten men om det kommer hjälpa få vi se.

Köpte nästan två bodys till skitungen igår. Det var rea i en affär och det var ett jätte fint tvåpack i stl 50. Men jag tyckte det kändes för tidigt så jag valde att vänta. Vill vänta med att köpa saker ett tag tror jag då saker fortfarande kan hända. peppar peppar!


/stina
Två dagar kvar tills vi åker. Om jag längtar? Jajemän! Idag är det jobb hela dan 12-16 17-23. Men sen är jag ledig i lite mer än en vecka! Några viktiga personer kommer vara i resturangen 10-15 idag, chefer ifrån huvudkontoret. ASK Italian är en kedja vilket betyder att det finns flera resturanger med samma namn, samma meny. Innan jag var gravid så hade jag inte varit nervös över att jobba med dom några timmar, men sens jag blev gravid har jag börjat glömt saker samt att jag inte hanterar stress lika bra som jag gjorde förr. Men det är ju tur att jag har en ganska hyffsad personlighet iallafall!

Handlade ju lite saker igår förresten. Inte för att detta är en mode blogg men min lillasyster är så nyfiken jämt så lika bra att jag visar vad jag köpt. Nästan allt är ifrån hm då jag inte kände för att spendera mycket pengar på kläder som jag bara kommer kunna ha ett litet tag. Och jag köpte inga underdelar till bikin för jag har underdelar som passar. Dock är alla överdelar för små eftersom att jag är gravid så tuttarna har växt.
  • Blå bikinitop från hm
  • Svart bikinitop från hm
  • Svart kjol från hm (är längre än den ser ut)
  • Vitt linne från hm
  • Orange klänning från hm
  • Vit klänning från TK Max (syns knappt men den ligger under oranga klänningen)

 

Kommer inte skriva nå mer idag eftersom att jag jobbar hela dan. Men imorgonkväll kommer en ny magbild upp eftersom att vi åker tidigt på fredag då jag går in i v14 så lägger jag upp en imorgon istället. Får se om den växt nå, jag tror inte det är sån stor skillnad men vi får väl se.

 

/stina

Till och med jag kan ge ett försök att vara söt på bild ibland! Hoppla, nu är min skjuts här! Visar senare dagens inköp!

En sak som jag tänkt på länge. Mina systrar och lillebror har blåögon, förutom Frida som har bruna. Men jag har gröna. På bilden ser dom lite grön-gråa ut. Betyder det att mamma hittade mig i en buske?

 

/stina

Kan inte förstå att det redan är 10 maj! Dagarna flyger förbi och jag är snart i vecka 14 (fredag)! Men det är ganska skönt att det går fort också för då får jag åka hem till Sverige snart och träffa min familj samt att bäsen kommer ut "snart". Tiden går fort när man har roligt säger dom men inte hade jag roligt från v6 till v12! Mådde illa, var trött och grinig. Men nu är allt back to normal! Och om 19 dagar firar jag och Mr lovely ett år tillsammans. Inte trodde jag för ett år sedan att vi skulle bli tillsammans på riktigt den 29 maj och jag trodde verkligen inte att vi skulle vänta vårat första barn ett år senare. Men allt händer utav en anledning!

Mr lovely frågade mig häromdan om jag kommer klä våran dotter i klänningar om vi får en tjej vill säga. Han vet att jag avskyr hello kitty och rosa små blommiga klänningar. Men om vi får en tjej så kommer hon självklart få ha klänningar, men dock inte rosa. Lila går bra men tycker verkligen inte om rosa. Men när hon blir stor nog att bestämma själv så får hon ha rosa om hon vill. Lika om vi får en pojk, om han vill ha en rosa klänning när han är 3 så får han ha det. Men om vi får en pojk och han vill ha långt hår så är det ett stort nej. Annars kan dom få bestämma själv.
Men jag tror det är en tjej, en känsla jag haft sens vecka 7.
Så min gissning är:
12 November . 3500 gram. En flicka.


Nej nu måste jag göra mig iordning. Är ledig idag så ska iväg och handla lite grejer för semestern. Ska även möta upp Helen för lite lunch. Justin klagar på att jag inte äter tillräckligt samt att jag inte äter nyttigt nig för bäsen. Har aldrig ätit så mycket mat i mitt liv förr. Jag äter även fast att jag inte är hungrig för att få vågen att gå åt rätt håll. Sen är det ju bra om man har lite hull om man skulle bli sjuk. Men just nu står vågen på 53kg och den stog på 55kg när jag blev gravid. Hejja mig, nu ska vi tillbaka till 55kg att börja med!


/stina
Hur förbereder man sig på att man ska bli förälder? Hur bestämer man vilket namn man ske ge ett nytt liv? Hur kan man vara säker  på att man gör det rätt? Man kan nog aldrig förbereda sig om man inte varit med om det förr.
Mycket tankar och funderingar runt denna skitunge som växer inom mig.

Saker jag har märkt har ändrats sedans jag blev gravid
  • Mina naglar växer fortare
  • Håret på kroppen växer fortare
  • Små saker kan få en att gråta
  • Stress är något jobbigt och inte längre något peppande
  • Måste äta mellanmål
  • Det ser nu ut som att jag gjort en bröstoperation
  • Jag börjar få en mage
  • Bacon är gott
  • En gravidkvinna som vaknat på fel sidan utav sängen är en farlig kvinna

Nej nu ska jag iväg till jobbet och äta lite innan jag börjar. Jobbar 6 timmar idag vilket betyder en gratis måltid. Min mamma sa alltid när jag var liten ."Gratis är gott så när det är gratis så ät så mycket du kan" Och nog sitter det kvar i bakhuve än. Sen att vara gravid och matglad förtillfället är ju alltid ett plus!

Tänkte ni kunde få en färsk bild på "Mum to be".
Jag och vara seriös på kort fungerar faktist inte. Vet dock inte riktigt vad jag försökte med på denna!

 

/stina

Skrev ett långt inlägg igår kväll men det kom aldrig upp och idag när jag loggade in så finns det inte i arkivet. Man måste bara älska blogg.se!! Har en jävla skitdag idag och den verkar inte bli nå bättre. När jag klev upp i morse hade hunden skitit i hela buren, löst skit över hela jävla buren! Många av er tänker nog att det är bra för mig att börja vänja mig vid skit/bajs eftersom jag kommer få en unge som förmodligen kommer skita ner både sig själv och mig många gånger. Men hur bra är det som gravid att hålla på att städa upp hundskit nästinpå varje dag? Hade det inte varit för att Justin är så himla kär i hunden så hade jag slängt ut henne för länge sen. Hon har till 1 september på sig att bli rumsren sen efter det så flyttar antingen jag eller hunden ut. Förhoppningsvis hunden.

Men jag har en sak att se fram emot och det är att på fredag åker vi till fuerteventura i en vecka. Ingen hund och inget jobb för en vecka, kan faktist inte vara gladare just nu. Visst ser det ganska härligt ut? Sådär kommer jag ligga i skuggan av ett parasol och äta isglass samt dricka alkoholfria drinkar! Och ta ett svalkande dopp i poolen och kanske även i havet.

 

Jobbar 5-stängning idag. Vilket betyder att jag kommer komma hem runt 11.30 ikväll. Men imorgon är jag ledig och då ska jag handla lite grejer för semestern. Behöver jag säga att många av mina klänningar är för korta pga magen och tuttarna som växer? Samt även linnen eftersom nästan allt slutar vid naveln. Gå på hm och hitta nå billiga oversize linnen. Måste köpa mina första mammabyxor också, kommer få en del kläder av lillasyster Anna när jag åker hem i juli men kan inte vara så länge utan ett par jeans som är sköna.

 

/stina

Skrev ett inlägg nyss men verkar inte vilja komma upp på bloggen, underbart!
Har inte riktigt tid att skriva just nu då jag måste göra mig i ordning och sen åka och jobba. Så tills jag skriver nästa gång tycker jag att ni kan läsa denna blogg. http://tindraskamp.se/ Vill varna känsliga läsare då denna blogg handlar om lilla Tindra 4år som dog efter en lång kamp mot levercancer.


/stina
Wohoo idag går jag in i vecka 13, bara 27 veckor kvar tills skitungen kommer!  Nej men veckorna flyger faktist förbi. Känns som att det var igår vi fick reda på det, och det är idag 8 veckor sens vi fick reda på det. 8 veckor?! Det är hur mycket som helst men ändå sa har dom flygit förbi. Tog en bild igår kväll så ni kan få se lilla magen. Än är den inte så stor men det säger väl bara poff så har det gått 8 veckor till och magen börjar vara i vägen.

Började bli lite svullen redan i vecka 5. Magen har börjat att bli lite mer rund uppifrån och ner nu.
Börjar mer och mer se ut som en gravidmage och inte fläsk.

"Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa,
vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma;
fram till vecka 24 kommer din bebis
att gå igenom en riktig växtspurt"

 

/stina


Tänkte att några av er kanske funderade hur Mr lovely/Justin ser ut. Hittade denna fina bild på facebook. Det är han till höger. Eller borde jag säga hon?

 

/stina

Tack fina Emelie för hjälpen med att sätta in en ny header. :)


/stina
Sitter i sängen och äter frukost vilket består utav choklad och ett glas med isvatten. Började fundera på om jag någonsin kommer kunna vara ett bra föredöme för en liten skitunge?  Att man ska äta frukost vid matbordet samt att man måste äta en bra frukost? Vilket betyder att man inte äter choklad, det äter man bara på lördagar efter att man fyllt två. Eller? Hur ska jag som inte tycker om att äta frukost förens jag varit vaken i en timme kunna säga åt min unge att äta frukost? Problemet är inte ungen utan jag. Jag vet att livet ändras när man får barn men att inte få äta choklad i sängen på morgonen kommer vara svårt. Tur att ungen suger på tutten i början så jag har tid att börja avänja mig från mina dåliga vanor!

Ja justja vi gjorde ju ultraljud i tisdags. I England gör man första ultraljudet när man är i v12 sen andra när man är i v20. Dock kommer vi få göra ultraljud i v32 och v36 också, dom är orolig att en smal liten tjej som mig inte kan få en stor bebis. Samt att jag äter mediciner som kan göra ungen underviktig vid födsel. Så dom kommer göra ultraljud i slutet så att dom är säker på att ungen är stor nog. Men kan min lillasyster som är mindre än mig kalva ut en kluns så kan nog jag å! Inte för att jag vill kalva ut en lika stor kluns som hennes Vilmer men ändå!

Så här har ni skitunge som lever rövare i min mage.
När tror ni ungen kommer? Samt vikt och kön?
Beräknad 11 November

 

/stina

Så ja nu har även jag plussat på ett graviditetstest vilket betyder att denna blogg kommer börja handla om min resa från nu och tills November när lillskiten tittar ut. Så nu har jag 6 månader på mig att gå från ung och dum till mogen och morsa. Det lär bli svårt att släppa mitt förflutna och bli en ny mognare variant utav mig själv. Men ingenting är omöjligt och nog fan ska jag bli en kanon morsa! Och om jag inte lyckas så har jag alltid Mr lovely som kommer klara av att vara pappa galant. Tillsammans fixar vi det här, eller vad tror ni?


Lika bra att jag skriver om hur dagen när vi fick reda på det.
Fredagen den 11 Mars tog jag hunden och gick affären för att handla hundpåsar och grisöron. När jag handlat det tänkte jag att jag lika gärna kunde handla ett gravtest eftersom att min mens var försenad. Men dom senaste 5 månaderna så har min mens vart försenad varje månad så detta var inte mitt första gravtest under dessa 5 månader. Så jag trodde att testet skulle vara negativt eftersom att vi bara haft oskyddat sex två gånger. Så jag knallade hem igen. Gav hunden grisörat, kissade i en burk och doppa testet sen tog jag en glass och satte mig framför tvn och glömde bort testet. 15 min senare kom jag på att jag lämnad kiss-stickan på handfatet så gick och skulle slänga det men när jag tog upp det visade det två starka streck, vilket betydde plus. Tappade glassen på golvet och började gråta (Ja, jag åt fortfarande på glassen) Ruskade på testet för att se att det verkligen var sant och dubbelkollade i papperna att detta betydde att jag var gravid. Ringde sen Mr lovely och berättade och det första han sa var "Oh great. Is it mine?" (Är ungen min?) Han var så himla chockad så han visste inte vad han skulle säga och det där var det första som kom ut. Efter 10 min la vi på och jag sprang och hämtade kameran för att ta kort på testet för att verkligen bevisa att det var sant. Sen ringde jag min lillasyster som skrek som en tok för att hon var så glad. Sen ringde jag min mamma som sa "Va? Ska du bli mamma? På riktigt? Amen grattis då!"

Så jag var i vecka 5 när jag fick reda på att vi var gravid. Kom som en käftsmäll men det va alltid en självklarhet att behålla. Och alla runt omkring oss verkar glada för våran skull även om dom inte kan se mig som mamma. Jag själv har det svårt att se mig som mamma men jag och Mr lovely kommer klara detta galant. Och vet ni vad det bästa är? Jag får vara mammaledig och inte behöva jobba!


/stina