Torsdag 29 September

0kommentarer

Angående min medicin som jag äter. Azatriopin.
Om man äter den när man är gravid så kan bebisen bli underviktig samt förtidigt född, det är även större chans för missfall innan vecka 12. Dom rekomenderar att man slutar äta medicinen innan man försöker bli gravid men vårat lilla monster var ju långt ifrån planerat så vi hade inte så mycket val. Det är farligare om man påbörjar medicinen när man är gravid och om man är över 30, men med tanke på att jag ätit den i fyra år och är 21 så är inte riskerna lika stora. Men man kan sluta äta medicinen under graviditeten om man vill men då är chansen att man bli riktigt dålig stor vilket då leder till missfall eller att man måste ta ut bebisen tidigare vilket inte ger den en sån stor chans att överleva. Men när man äter medicinen i graviditeten så har dom ett extra öga på en och jag har fyra ultraljud under graviditeten för att se att bebisen växer som den ska. Så dom avråder att amma eftersom att dom vet att medicinen går över i mjölken men dom vet inte hur mycket och när bebisen haft det i blodet när den legat i magen så vill dom väl att medicinen ska få gå ut ur blodet och om man ammar så tillför man ju mer utav medicinen. Men det kan vara så att fördelar med ammning överväger nackdelarna med min medicin, vi får helt enkelt vänta och se vad specialist barnmorskan säger när vi ser henne nästa gång. Jag vill amma men jag vill också göra vad som är bäst för min bebis och om flaskmata är det så är det bara så. Men håller tummarna för att barnmorskan tycker att jag ska amma.


Så vad hände igår? Var in till stan och träffade Emily som jag inte har träffat sens i slutet av Juli. Och nu hade hon fått en liten bula men den är långt ifrån lika stor som min. Hon ser ut som mig när jag var i vecka 25-26, och hon ska ha sin bebis en vecka efter mig. Hennes kille blev chockad när han såg mig för att jag är så stor och Emily är så liten och fin. Han undrade om vi var säker på att det bara är en där inne. Jodå, bara en liten skitunge. Sen på kvällen så var jag och Justin ut och åt med hans föräldrar för hans mamma fyllde år. Bebisen sparkade och höll på hela kvällen så h'n ville väl vara med och fira h'n också.


Vecka 34+0 imorgon, två veckor till sen tycker jag att bebisen kan få komma ut. Men man får väl vänta längre antar jag. H'n kommer väl när h'n är redo antar jag. Justin sa igår att bebisen inte får komma föräns om fem veckor för att han har saker att göra innan bebisen kommer, tyvärr så väntar nog inte bebisen på att pappa ska bli klar med saker. Börjar bli hemskt nyfiken på vem som gömmer sig därinne, är det en liten pojk som vi tror eller är det en liten tjej? Kommer han/hon har mycket hår eller vara flint?  Bruna,gröna eller blå ögon? Stor eller liten? Så många frågor och kan inte vänta tills jag får hålla i vårat lilla knytet och få svar på alla frågor!


/stina

Kommentera

Publiceras ej