Och så är det snart augusti. Efter augusti kommer september och efter september kommer oktober vilket betyder att Leon fyller 1 år. Men va? Vart i hela friden tar månaderna vägen? Hänger inte med ett dugg och skulle vilja stoppa tiden lite, fast å andra sidan kan jag inte vänta tills han är lika stor som Nova (4år). Vad kommer han ha för personlighet? Favourit mat osv. Känns som han alltid har varit här men ändå så har vi så mycket att lära om varandra. Mammas finaste hjärta!


Leon är nu 9 månader och kan inte sitta upp. Han är sen men inte så det är på värsta viset sa dom på BVC, han är helt enkelt bekväm av sig (läs lat). Men vi försöker få honom att sitta upp och det går väl framåt, sakta men säkert. Sen ska vi försöka få honom att mata sig själv lite mer. Lägga bitar av bröd/frukt/mat på brickan och verkligen försöka få honom att plocka upp dom själv. Han har blivit bättre på det iaf.


Har haft två jobbiga veckor nu med först tänder och sen dunder förkylning för Leon. Hosta, snorig, feber och lite ögoninflammation. Dock är han mycket bättre nu och febern är borta. Är fortfarande lite grinig men förhoppningsvis så vänder det snart./stina
Jag önskar att jag kunde skriva här oftare men när det inte händer något så finns det inte mycket att skriva tyvärr. Vi spenderar mesta tiden hemma eftersom att jag inte känner så många här, men så är det. Justin tycker jag ska gå på öppna förskolan och lära känna folk med barn. Men precis som i Sverige så ser äldre mammor ner på yngre, eller det känns iallafall så. Sen känns det så stelt. Kanske när Leon börjar leka mer, vi får se.


Pappan i huset är borta på svensexa hela helgen så vi är ensamma men han kommer hem imorgon vid lunch. Leon har fått en framtand i veckan och den andra är på väg så självklart har han varit gnällig nu när Justin varit borta. Dock är han okej just nu iallafall så hoppas det håller i sig. Han var med Justins föräldrar några timmar idag så jag fick städa osv.


Vi tänkte ju åka all inclusive nästa år men när sommaren har varit så dålig så har vi bokat en resa till Portugal med Justins föräldrar. Vill inte åka där det är för varmt eftersom att vi inte vet hur Leon kommer vara i värme. Han har varit lite gnällig när det varit varmt ute men det är runt 25 grader där iallafall så vi lär ju inte frysa. Vi ska hyra en lägenhet istället för att åka all inclusive. Anledningen till att vi åker med Justins föräldrar är eftersom att dom börjar bli äldre så kanske dom inte får många tillfällen att åka utomlands med oss. Sen är det ju bra för oss för då kan dom se efter Leon någon kväll så vi kan få gå och äta ifred eller liknande.Killen som blir hela 9 månader på torsdag!/stina
Ja, det blir ju lite glest mellan gångerna men så är det. Leon rullar över till mage hela tiden nu och när han blir trött så rullar (läs slänger) han oftast sig tillbaka till rygg. Men oftast så slår han i huvudet och så kommer surläppen fram. Han kan inte krypa eller åla än men han förflyttar sig på något sätt iallafall. Eller han har börjat på att åla bakåt. Sitta kan han inte heller än men tror inte han är så intresserad, han bara slänger sig bakåt och ska rulla runt på mage. Vällingen är han inte nå intresserad i längre. Går väl att få i honom på morgonen men är lite strulig då också men på kvällen ska han absolut inte ha. Men är väl bättre att vällingvägra än att matvägra? Sen har han börjat bli sur när man matar honom ibland för då ska han försöka själv. Vilket inte går så bra då han bara tar tag i tallriken och biter på den. Om han får mat i handen så trycker han så hårt att maten rinner genom fingrarna. Men oftast får man mata honom iallafall. Sen tar han tag i flaskan/muggen om man ställer den på brickan och så försöker han dricka. Ibland förstår han att han måste tippa huvudet bakåt men ibland inte.Själv då? Jo har märkt att mina magmuskler inte gått tillbaka. Eller är bara dom över naveln som inte gått tillbaka. Har typ 1,5 fingrars mellanrum. Men ska fråga på hälsocentralen vad jag kan göra för övningar så att dom kan komma tillbaka som dom ska vara så jag kan få börja träna magen för ska få bort mammamagen nu. Leon är 8 månader nu så tycker inte att jag kan skylla på att jag "nyss" fått barn. Dock är jag oftast svullen nu för tiden eftersom att jag har problem att gå på toa så känner mig säkert tjockare än vad jag är. Dock hjälper inte choklas osv


Och ja, tröttnade på det blonda och gick tillbaka till det mörka. Skulle färga mörkbrunt men slutade i svart. Skitsamma.

 

 

/stina

Om 4 dagar blir den här skitungen hela två år! Har ju nå fel på hjärnan senaste tiden så blir inte ett dugg förvånad om jag tagit fel på datumet men känner mig rätt så säker på att Vildmer blir 2 år den 10 Juli. Tror han är 8 månader på bilden.

 

 

Och om 13 dagar blir den här bråkfian hela 4 år! Men blir som sagt inte ett dugg förvånad om jag tagit fel på datumet här heller. Men är även här rätt så säker att Nova fyller 4år den 19 Juli! Tror hon är närmare 1 på bilden.
/stina