Har varit iväg och träffat min doktor nu på morgonen och han sa att jag kan börja äta som vanligt igen! Gjorde blodprov också så dom kan se hur pass aktiv min sjukdom är men jag mår ju bra och det är ju det som är viktigast. Leon är hemma hos sin farmor och farfar och han kommer hem igen vid halv ett för då ska vi gå iväg och vägas. Får se om dom mäter honom också, dom gör typ aldrig det här i England. Vet inte varför men är ju olika i alla länder. Här i England så börjar dom inte med smakportioner förens dom är 6 månader och man börjar väl vid 4 månader i Sverige eller hur är det?


Medans Leon är hos farmor och farfar så ska jag passa på att gå på toa i lugn och ro samt sova några timmar. Lovade Justin att jag skulle ta hunden till parken men tror inte jag orkar, sängen lockar mer. Leon vaknar oftast vid sex för att äta och sen sova igen. Imorse vaknade jag kvart över sex och Leon sov fortfarande så jag gick upp för att göra iordning hans flaska men bara för att jag gick upp så sov han ju såklart tills kvart över sju. Men fick ju njuta av en kopp te i lugn och ro iallafall och det är ju inte varje morgon precis. Hoppas Leon har sovit lite hos Justins föräldrar annars lär jag få en grinig bebis senare. Han har svårt att sova där för han blir helt till sig när han är med dom. Sen ibland när Leon somnar så vaknar han till och tittar upp och då brukar jag stoppa in nappen och stryka han på huvudet så somnar han om. Men Justins föräldrar börjar prata med honom så då vill han ju verkligen inte sova. Dom tok pratar inte med honom utan säger åt han att han ska sova osv men det vill ju inte han när någon pratar med han. Sen så flinar och pratar han jämt med dom så det är ju svårt för dom att inte le åt honom. Men vi ska skaffa en resesäng som vi ska ställa i deras extra rum.


Nej nu ska jag gå på toa i lugn och ro sen sova en timme!


Dom säger att kvinnor kan göra två saker samtidigt och det är nog sant. Matar mig själv och Leon på samma gång. Ibland måste man vara lite händig!




/stina
Idag är det ett år sedan min barndomsvän Joakim Trygg gick bort. Känns fortfarande jobbigt men tack vare Leon så känns allt lättare. Men saknaden efter Jocke kommer nog aldrig bli mindre men förhoppningsvis lättare. För ett år sedan var jag jätte deprimerad och grinade hela dagen men jag visste inte varför, imorgon är det ett år sedan min syster Frida ringde och berättade att Jocke hade gått bort. Kanske kroppen kände på sig att nå var fel men fick det inte bekräftat fören dagen efter. Jämt när jag är hemma i Bollnäs så tror jag dock att jag ska springa på Jocke vilken sekund som helst men jag vet att det aldrig kommer hända igen. Det är allt jag vill säga om den här dagen för jag vill inte gräva för djupt i såren.


Så vad händer i Englandet då? Imorgon ska jag iväg till doktorn och sen efter det ska Leon vägas. Mammas lilla kluns. Har fått rensat ur bland hans kläder nu på morgonen då 62 är för tajt nu, dock är 68 lite för stort. Men hellre lite för stort än lite för litet. Leon har kommit på hur man får händerna till mun nu, sitter och suger/biter på händerna hela tiden. Och så fort han känner något i handen så tar han tag i det och för det till munnen. Men han kan inte kolla på en leksak och ta tag i den utan det är om han snuddar vid någonting så grabbar han tag. Han är forrfarande dålig på att ligga på mage på golvet, tycker inte om det alls. Tur att jag är lika envis som han. Men om han ligger på mitt bröst så lyfter han huvudet hur bra som helst, lika om man bär runt på honom. Men på golvet så vill han inte, även när jag ligger alldeles framför och tjoar. Men han är ju stark som sagt men bara at han inte vill på golvet så jag behöver inte oroa mig. Aja, det kommer väl tids nog. Övning ger färdighet.


Min mage börjar bli bättre, för äta lite och ofta. Äter jag för mycket på en och samma gång så får jag ont i magen och måste springa på toa. Men lite och ofta så går det kanon. Kan dock bara äta snäll mat vilket är krångligt när man bor med en Engelsman. Dock har han inte allt för dåliga matvanor men han tycker om stark mat, sallad och brödad fisk/kyckling. (Ni vet precis som fiskpinnar, heter det brödad?) och alla dom sakerna kan inte jag äta just nu. Jag måste äta typ pasta och ris med någonting till såklart. Men förhoppningsvis så kan jag börja på att äta vanligt snart. När vi ändå pratar om mat så kan vi ju gå in på vikt. Jag är tillbaka på min startvikt nu men magen känns fortfarande lite mullig och är ju fortfarande lite floppig. Men ska börja träna två gånger i veckan, jag och Justin kommer gå tillsammans så då vet man att det blir av. Tänker inte skaffa sexpack men få magen lite tajtare igen skulle inte vara fel. Sen skönt att få röra på sig sen kommer jag ju behöva lite mer muskler nu när Leon börjar bli tyngre.

 

/stina

Sitter och väntar på att min doktor ska ringa, behöver verkligen få hjälp. Är så himla hungrig och vill ha riktig mat! Äter ju välling, soppa osv men det mättar ju inte alls på samma sätt. Funderar på att äta ikväll och ta smällen som kommer, men vi får se. Är bjudna på middag hos Justins föräldrar ikväll så får se hur jag gör. Förhoppningsvis så får jag väl prata med min doktor innan.


Leon hade varit så snäll som alltid när han är med sin farmor och farfar. Hade ätit bra och varit glad hela dagen. Han hade även sovit bra vilket han inte brukar göra där för han blir helt till sig för han är så glad att se dom så han vill inte sova men igår så hade han sovit två timmar på eftermiddagen. När han kom hem så tok flinade han och pratade så han var en himla glad bebis. Sen somnade han vid sju som vanligt och så väckte vi honom vid halv tio som vanligt för hans flaska som han åt allt. Han brukar jämt spara men igår så gick allt i. Sen låg han och fipplade i sin säng innan han somnade igen. Dock har han blivit förkyld igen så han vaknade mitt i natten och var gnällig så höjde huvudänden så han skulle kunna andas lättare och då somnade han om. Han bajsade ingenting igår så imorse gjorde han världens största bajs. Hela blöjan var full och självklart kom det en del utanför också. Han låg i soffan i bara blöja så blev bajs på soffan och en av kuddarna, tur man har skinnsoffa så man bara kan torka av!


Nej nu har jag en hungrig grabb här så ska mata och mysa med honom!


Är vi nå go eller?

/stina
Jag går och gör blodprov en gång var tredje månad så gjorde det igår strax efter lunch. Min doktor från sjukhuset ringde mig några timmar efter och sa att jag måste göra ett blodprov innan hon kan göra något men berättade att jag precis gjort ett så hon sa att hon skulle kolla på det och sen höra av sig på onsdag. Hon frågade hur jag mådde och jag berättade att jag bara kan äta flytande och hon sa åt mig att äta snäll mat, vilket betyder kokt mat. Inte starkt, stekt, köttbit, skräpmat osv. Så jag följde hennes råd och åt middag igår och det gick bra, tills klockan två inatt då bröt helvetet lös igen och jag var tvungen att springa på toa. Var på toa 7 gånger mellan 2 - 9, och så blöder jag igen. För er som inte vet är Ulcerös Kolit en tarmsjukdom och när den är aktiv så har man sjukt ont i magen och blöder ifrån tarmen. Spydde till och med en gång inatt för att jag hade så ont i magen. Så klockan åtta imorse så fick jag ringa Justins föräldrar och fråga om dom kunde ha Leon idag vilket dom kunde. Dom hämtade honom strax efter tio och Justin ska hämta honom på vägen hem från jobbet så dom borde vara hemma snart. Imorse vid halv sju efter att jag matat Leon så var jag tvungen att springa på toa och efter fem minuter började Leon skrika och jag kunde inte ta mig ifrån toan på tio minuter så då insåg jag att jag inte kunde ta hand om honom idag. Har legat och sovit hela eftermiddagen eftersom att jag inte har någon energi, dock har jag vaknat titt som tätt pga att magen gjort ont men har inte behövt gå på toa sedans halv elva. Förmodligen för att jag inte har någon mat i magen eller tarmen. Aja, blev ett härligt skit inlägg!



Imorse när Leon grinade och jag äntligen kom in i rummet så låg han och flinade åt mig samtidigt som han grinade så han visste inte om han var glad eller inte. Han blev jätte glad när hans farmor och farfar kom och hämtade honom. Han flinade, pratade och sparkade med benen. Men mådde lite dåligt över att lämna bort honom så jag kunde vila, man vill ju få vara en super mamma men i mitt fall så går inte det. Om jag inte erkänner för mig själv att jag är sjuk och låter dom ha Leon så jag kan vila så kommer jag bara bli ännu värre och behöva åka in på sjukhus. Vill verkligen inte det för skulle sakna ihjäl mig efter mina grabbar och känna mig som världens dåligaste mamma. Dock får jag försöka se det possitivt då det hade varit mycket värre om jag blivit sjuk när jag var gravid för då hade det varit farligt för Leon. Så vad blir det till middag? Soppa? Yougurt? Välling? Vilket härligt utbud jag har att välja på .


/stina
Har blivit sjuk med min Ulcerös Kolit under helgen. Blöder och kan bara äta flytande så man har inte direkt mycket energi. Ringde sjukhuset där jag regelbundet träffar en specialist doktor och berättade hur dålig jag är och fick en tid 14 Februari. Öhm va? Hörde du precis hur dålig jag är? Första lediga tiden fick jag till svar. Men hur fan tänker man då? Ska man verkligen behöva vänta så länge när man är akut sjuk? Väntar jag så länge så kommer jag vara så pass dålig att jag behöver ligga på sjukhus i en vecka eller två. Jag berättade även att jag har en bebis att ta hand om så jag måste få träffa en doktor nu innan jag blir värre för det är redan svårt att ta hand om honom när jag mår såhär. Tyvärr har vi inga tider innan 14 Februari fick jag till svar. Jag vill säga kärringjävel och slänga på luren. Istället tackade jag för tiden jag fått och sa hej då. Är så arg så det nästan ryker ur öronen på mig. Ska iväg till hälsocentralen senare för blodprov så ska fråga dom om jag verkligen ska behöva vänta så länge. Tycker inte att det ska behöva vara så. Bara för att göra allt värre så tror jag att Leon fått öroninflamation, hans vänstra öra har jätte mycket vax i det. Medans hans högra inte har nå och han har varit grinig. Får be dom kolla på det när jag går till hälsocentralen.



I lördags så var jag ut och firade Helen, var kul men saknada mina pojkar nå grymt. Jag åkte hem strax efter tolv för då hade jag fått nog och vill få åka hem och mysa. Dock så sov mina grabbar så jag fick anstränga mig för att inte väcka dom. Var dock jätte glad när klockan äntligen var sex och Leon vaknade så jag fick mysa! Fick ny energi av att vara ifrån dom några timmar. Men det dröjer innan jag går ut igen även om jag hade kul. Drack inte mycket heller. Drack lika många glas med isvatten som drinkar tror jag.


Nu vaknar lill snöret så ska ta och ge han lite mat och sen ska jag ringa Justins föräldrar! Bjuder på en bild från i lördags.

/Stina
Äntligen fredag och jag kan få mysa med båda mina killar ikväll, underbart! Skulle iväg och shoppa med Helen idag men var dålig igår också så ställde in det. Mår bättre idag men är fortfarande lite slö eftersom att jag inte ätit bra dom senaste dagarna. Leon fick feber igår och har fortfarande feber så han är slö och mammig. Jag hade börjat träna honom att sova middag i sin stora säng men nu när han är sjuk så är det omöjligt så han får väl sova på mig då. Igår kväll eefter att han fått sin flaska inför natten så låg han och pratade med sig själv i ca 40 min innan han somnade. Han är jätte duktig på att somna själv på kvällen men under dagarna så vill han inte riktigt somna själv. Men övning ger färdighet!


Lillsnöret mitt är redan 12 veckor. Tre månader har aldrig gått så fort förr och det är skrämande att om tre månader är han sex månader. Och då kommer han äta pureér och bajsa riktigt bajs, förmodligen kommer han börja träna på att sitta själv också. Står inte på förens han springer runt och river i allt och inte vill mysa med morsan nå mer. Men håller tummarna på att han blir en lugn liten kille som helst sitter och pysslar med saker. Men han blir väl en liten vilding och det har ju sin charm det också!


Jag, Justin och Leon ska åka utomlands nästa år. Vet inte när och vart än, vi håller på att funderar på vart vi vill åka. Men vi vill åka all inclusive och 4/5 stjärnigt hotell så vi ska boka nu snart och betala av varje månad så slipper det bli så dyrt på en och samma gång. Sen vill vi inte att det ska vara för långt borta för vi vill inte flyga allt för länge med Leon även om han kommer vara van vid att flyga med tanke på att vi åker till Sverige titt som tätt. Vi vill inte åka till turkiet eller spanien så vi får se vart vi hamnar. Kommer förmodligen kolla lite nu under helgen för att få en ide om vart vi vill åka. Tror vi båda skulle vilja åka till Thailand men är så långt att flyga med Leon. Vi hittar nog något bra!


Imorgon är det dags att fira Helens födelsedag men kommer som sagt bara gå ut för en liten stund. Vet inte ens om jag kommer dricka något med tanke att magen inte varit helt 100 i två dagar. Kanske bara dricker läsk vilket inte gör mig något men skulle vara gott med en god drink men vi får se hur magen är. Kommer sakna mina killar nå enormt även om jag bara blir borta 2-3 timmar. Min underbara lilla familj!


/stina
Hade sett fram emot idag hela veckan för Helen skulle komma över och färga mitt hår men tror ni inte jag vaknar upp med magsjuka och feber? Jo såklart. Dock verkar det gått över nu men är fortfarande klen. Leon mår bra iallafall, är mammig bara. Tror han är lite hängig efter sprutorna igår men han har ingen feber iallfall så det är skönt men tror det kommer komma. Får se fram emot fredag istället då jag och Helen ska iväg och shoppa om jag inte blir sjuk igen men det hoppas vi att jag slipper. Leon får vara med pappa Justin eftersom att han slutar jobba halv ett på fredagar. Sen på lördag kväll ska jag ut och fira Helen som fyllde år i måndags. Dom ska börja i Solihull och sen så åker dom in till Birmingham så jag åker förmodligen hem när dom åker in till Birmingham. Så går ut och dricker en eller två drinkar med dom och sen åker jag hem till mina fina killar! Det är första gången jag lämnar Leon ensam med Justin men behöver inte oroa mig, han är ju Leons pappa så. Bara jag som är lite fjantig och inte tycker om att vara utan dom båda samtidigt.


Idag fick min syster Frida och lilla Eira äntligen få åka hem från BB. Får hoppas ammningen sätter igång på riktigt nu snart så Frida slipper oroa sig. Längtar tills vi åker hem så jag får krama om dom båda två! Leon kommer kännas så stor mot för Eira, lillplutten! Ska iväg och köpa en liten present till henne nästa vecka, kul att få handla tjejkläder! Ska dock försöka hitta något annat än rosa då jag inte tycker om rosa. Men lilla,gult eller grönt kanske?


Har pratat med min mamma idag och kommit fram till ett beslut ang ammningen, jag ska sluta amma Leon. Det funkar ju inte och både jag och Leon blir stressad över det vilket inte hjälper. Och när jag blir stressad så ökar chansen att jag blir sjuk med min Ulcerös Kolit. Blir jag sjuk så kan det bli svårt för mig att se efter Leon också, eller svårt skulle bli typ omöjligt. Det är med gråten i halsen som jag tagit detta beslut då jag VERKLIGEN vill fortsätta att amma men jag har försökt med allt nu. Försökt att få upp mjölkflödet eller vad det heter men det funkar inte. Bara ena bröstet som fungerar och mjölken börjar försvinna ur det också. Leon är ju 12 veckor imorgon så har ju iallafall ammat honom i tre månader vilket är mer vad dom flesta i England gör. Kommer sakna att amma då jag tycker att det är så himla mysigt (och gratis!) så nu får jag kämpa på egen hand med dom sista kilorna.


/stina
Var iväg och tog Leons sprutor imorse och fy vad hemskt det var! Leon skrek och både jag och Justins mamma blev alldeles tårögd. Jag trodde det bara skulle vara en men nej det var en i varje ben! Mammas lilla älskling! Har aldrig hört Leon skrika sådär förr så gjorde ont i mitt mammahjärta. Satte mig i väntrummet efteråt så han fick amma lite och då blev det bättre. 14 Februari är det dags igen, på alla hjärtansdag. Just nu ligger han och sover på mig, han börjar redan få feber stackarn. Brukar annars vara ganska hård med att han inte får sova på mig men nu när han är lite halv dålig så får han såklart.

 

Skulle gått iväg och vägt honom men går på torsdag istället. Jag är på tok för trött och Leon är så himla mammig. Han tycker inte om att vägas så tycker inte han ska behöva göra det idag när han fått sprutorna. Vi stannar hemma hela dan och myser istället! Ikväll blir det middag hos Justins föräldrar och så har dom Leon när vi åker och handlar så slipper han hänga med, tror han tycker det är mycket bättre att få mysa med farmor och farfar!

 

/stina

Natten mellan lördagen och söndagen blev jag moster till världens finaste lilla Eira! Allt hade gått jätte bra och snabbt vilket var skönt för min systeryster Frida. Leon flinade och pratade när jag visade bilden på Eira men när jag tog bort den började han grina. Tror han ville få prata lite mer, mammas lillsnöre!

 

Igår var vi iväg och körde gokart (eller hur det stavas). Var en inomhus bana och vi fick köra 50 varv vilket tog 25 min eller nå. Dock fick jag ge upp efter 23 varv för att mina armar gjorde så ont så jag kunde inte styra nå mer. Armarna skakade i flera timmar efteråt och dom gör fortfarande ont idag, inte lätt med träningsvärl inte! Var första gången jag gjorde det och det var himla kul men hade varit roligare om det inte var så trögt att styra. Leon var med Justins föräldrar och det hade gått så bra som vanligt, han hade gjort världens största bajs. Förvånar mig inte eftersom att Leon alltid gör en stor bajs när Justins mamma håller i honom. Hon får väl honom att slappna av eller så gör han det för kul.



Leon skrattade för första gången i lördags! Han har dock inte gjort det igen men han är lite hängig så är nog därför. Börjar nästan fundera på om han håller på att få tänder för han är lite lös i magen, "biter" mig i tutten och så har han 37.1 istället för 36.6. Men ska till hälsocentralen för spruta imorgon så får fråga dom då. Ska också väga honom imorgon så ska bli kul att se hur mycket korven lagt på sig.


/Stina
Tröttast.se helt klart. Är säkert många som är superhjältar och inte blir nå trött av att vakna mitt inatten för att stoppa in nappen igen men det är min blogg och jag erkänner med glädje att jag är så jävla trött så jag till och med somnade till när jag åt frukost och tappade mackan i knä. Skulle vilja ha min mamma närmare så hon kunde ha Leon en natt så jag kan få sova, bara en natt. Justin har erbjudit sig att ta med sig Leon till hans föräldrar och sova där inatt men jag behöver Justin om jag ska vara utan Leon. Kan inte sova själv längre och jag vet att jag skulle gråta om jag lämnade bort Leon en natt och då kan Justin trösta mig. Visst Justin kan stoppa i nappen mitt inatten här men jag vaknar ändå. Leon är en enkel bebis men man blir trött när man inte fått sovit en hel natt i sträck när man är van att sova ca 12 timmar i sträck på helgerna. Visst när jag var gravid så sov jag väl lite halvdant men då hade man ingen att ta hand om under dagarna. Japp jag erkänner, jag behöver sova och jag tycker inte jag är en dålig mamma för det. Tycker det är värre om man målar upp en bild att ens familjeliv är perfekt och att man inte är nå trött osv. En natt med sömn. Jag skulle förmodligen gråta för att jag är en dålig mamma som lämnar bort mitt barn så jag kan få sova. Men hur ska man klara av att vara en bra mamma när man längtar tills det ska bli kväller så fort man kliver upp?


Leon är himla snäll om dagarna och nätterna. Han bara vaknar och vill ha nappen. Han sover ju i sin vagn i vårat rum eftersom att han säng är för stor för vårat rum så börjar fundera på om det är dags att låta han sova i sin stora säng. När han sover i våran säng på morgonen när Justin åkt till jobbet så vrider och vänder han sig i sömnen och ligger aldrig där jag lagt honom så funderar om han gör det i vagnen och vaknar för att han inte kan vrida/vända sig osv. Känns tidigt att lägga honom i sitt eget rum men hans rum är jätte nära oss eftersom att engelska hus är väldigt kompackt, inte alls som våra svenska hus. Får diskutera det med min andra hälft.


Igår skulle vi ha träffat Emily och Christopher men dom hade en läkartid så vi får ses nästa vecka eller nå istället. Idag ska vi nog åka bort över dagen, bara åka någonstarns en timme bort och spendera dan där. Kolla runt osv.


Lyckades knäppa kort när Leon flinar igår.
Mammas lilla charmknutte!

 

/stina

Fick inte nå tid över till att blogga igår. Leon var grinig hela morgonen och på eftermiddagen åkte vi till Justins föräldrar och där var han snäll såklart. Aja, är inte alltid en dans på rosor att ha barn men det är värt det. Var ju iväg till sjukhuset imorse och jag behöver inte komma tillbaka dit vilket är skönt, dom ska istället skicka en remiss till min doktor på hälsocentralen. Sen innan jag åkte därifrån så matade jag Leon och så pratade jag med en barnmorska om ammningen. Det är dåligt tryck/flöde i mitt vänstra bröst så frågade dom om det så fick lite papper och så. Men fick också världens föreläsning om att jag gör fel i att ge honom napp samt en flaska ersättning på kvällen. Det skulle jag sluta med och bara amma och låta honom använda tutten som napp om han ville för det hjälper oss att komma närmare varandra. Men va? Vet du vilken morsgris han redan är? Över 50% av kvinnor ger sina barn ersättning för dom inte vill amma och så får jag som bara ger Leon en flaska världens föreläsning? Men ska jag låta mitt barn skrika utav hunger varje kväll istället då? Enligt henne är mitt vänstra bröst sådär för att han får en flaska på kvällen men vi började ju ge honom en flaska på kvällen när mitt vänstra bröst hade varit så i fem dagar och Leon skrek av hunger hela dagarna. Och jag låter honom alltid amma på vänstra först för att försöka bygga upp flödet igen. Blir så less när man får massa negativt slängt på en när man faktist gör något bra. Men jag tar inte åt mig, var bara tråkigt att få höra.


Nej nu ska jag och Leon ta och åka in till Solihull för att träffa Helen för lunch. Leon var vaken 3 timmar i sträck igår utan gnäll förresten, första gången! Annars brukar han vara vaken 1,5-2 timmar åt gången men igår så slog han på stort!


Barnmorskan frågade om han gick upp i vikt som han ska när han får en flaska ersättning om dagen.
Syns inte det? Har du sett min lilla korv till son?



/stina
Men vad less jag blir på mig själv ibland! Missade Leons läkartid imorse 9.15 eftersom att jag fått för mig att den var klockan 13.00. Men har haft/har 6 olika läkarbesök inbokade på två veckor, fyra för mig och två för Leon. Jag missade en av mina förra veckan och så Leons idag. Fick iallafall Leons ombokad till på tisdag klockan 8.00 som tur var. Själv ska jag till doktorn senare idag för jag har eksem/torr hud som inte vill försvinna och haft det sedans i maj, fick salva för det i September och det försvinner om jag smörjer med den två gånger per dag men när jag slutar så kommer det tillbaka direkt och nu är salvan slut så får se vad dom säger. Sen ska jag iväg till en annan doktor på torsdag 9.15 ang mina mediciner som jag äter för mina panikattacker (happy pills). Innan jag var gravid så trodde jag inte på mjölkhjärna, när man glömmer 75% av allt man ska göra när man ammar. Men nog tror jag på det nu allt. Inte undra på att folk med barn alltid kommer sent och glömmer nästinpå allt. Så länge jag kommer ihåg att mata Leon samt byta blöja så behöver jag inte oroa mig.


När vi ändå har nämnt blöja så kan vi fortsätta på det ämnet. Eftersom att Leon sover från runt tio till sex på morgonen så blir det inget blöjbyte under dom timmarna och inatt hade han kissat så mycket så att blöjan hängde ner över halva rumpan. Så han visade hela rövskåran, sötunge! Tur att han inte bajsade då för då hade det blivit bajs överallt!


Justja, idag när jag var iväg och bokade om Leons läkartid så var det en gammal gubbe som började prata med Leon och så sa han "Ska du flina lite för mig då?" och då tok log Leon! Det är andra gången som han flinat för någon han aldrig sett förr. Gubben blev iallafall jätte glad och tror nog det gjorde hans dag.



Nej nu ska jag försöka flytta Leon från mitt bröst utan att väcka honom så jag kan äta lite lunch.

/stina
Justja glömde en sak. Ska fixa en ny msn eftersom att hotmail har blockat min gamla eftersom att jag inte tog på mejl som jag fick osv så trodde dom att det var ett spam konto. Kul? Näe inte värst. Så om ni vill att jag ska lägga till eran msn på min nya så kan ni skriva en komentar med vad ni heter.


/stina
Igår fyllde jag 22år och det firade vi med att gå ut och äta på Thai resturang! Det var bara jag och Justin i hela resturangen och det var så skönt. Det var alldeles tyst och man kunde höra ett vattenfall i bakgrunden så jag satt och njöt. Leon var med Justins föräldrar och det hade gått så bra precis som det alltid gör. Vi fick nästan ställa in våran "dejt" dock för Justins mormor fick åka in på sjukhuset och Justins mamma hade varit där med henne. Men allt var bra med henne och Yvonne kom hem i skaplig tid och ringde och sa att dom ville ha Leon. Vi åt förrät och huvudrätt sen gick vi och tog en drink. Eller Justin drack cola och jag drack en coktail eftersom att jag inte skulle amma när jag kom hem och det var ju min födelsedag så. Fatta mig inte fel, jag lämnade inte bort min son för att gå ut och dricka. Men jag antar att dom flesta som läser denna blogg inte är pass dum att dom tror det, eller hur?


Idag blir jag och Leon bara hemma. Imorgon klockan ett så ska han få sin spruta och gissa om jag är nervös. Det sista man vill är ju att sitt barn ska ha ont. Vet att det kommer gå över efter en minut eller så men ändå. Menar ens barn litar ju på en att man ska skydda dom och så är det jag som tar med honom till en hemsk tant som sticker honom i benet? Är väl bara jag som är lite löjlig som vanligt. Men gör ont i mitt mammahjärta när jag tänker på det. Hoppas inte Leon blir lika mesig som sin mor.


På torsdag ska jag och Leon in till Solihull och äta lunch med Helen. Har inte träffat henne sedans veckan före jul så är dags att ses. Brukar ju normalt ses minst en gång i veckan så har gått lite väl långt nu. Kom precis att tänka på att jag kanske ska till doktorn då, måste kolla upp det. Sen någon dag i veckan så ska vi träffa Emily och lille Christopher också. Emily är den svenska tjejen som fick barn 3 veckor efter mig, vi har dock inte träffats sedan i November så jag har inte träffat Christopher. Hon har träffat Leon dock. Få se om det skiljer mycket mellan Christopher och Leon men jag tror inte det eftersom att Christopher var en kluns på 55cm och runt 3,9 kg tror jag medans Leon var en liten fjärt på 3235g och 48cm.


Leon vill säga tack till sin kusin Nova eftersom att han får låna hennes gamla overall.
Han ser ut som en liten nalle i den så man kan inte låta bli att le

 

/stina

Idag fyller min mormor år så stort grattis till gammelkärringen!


Idag på morgonen så var jag iväg och satte in en p-stav och jag höll på att svimma för att jag var så nervös. Där kommer jag in med tatueringar och fött barn för 10 veckor sen men är skit nervös för att sätta in en liten p-stav. Kände mig ju aningen löjlig men var verkligen så nervös så jag kände mig alldeles yr. Gjorde det ont? Nej inte nå. Så nu blir det inga barn på minst två år, får hoppas på att jag inte är en av dom 1% som blir med barn ändå. Skulle vilja skaffa ett hus innan nästa unge kommer. Leons farmor och farfar kom hit och passade honom under tiden iallafall. Eller Leons farfar tog ut hunden medans farmor klädde på Leon och matade honom.


Justin slutar jobba 12.30 idag precis som varje fredag så senare idag ska vi iväg och hälsa på Glyn och kolla på hans nya kök. Spännande! Ska göra en cheesecake ikväll eftersom att vi ska iväg och äta middag hos Gary och familjen imorgon kväll. Men nu ska jag spendera lite tid med min fina son!


/stina
November

Var iväg och tog passkort och fyllde i alla formulär så Leon kunde få sitt eget pass. Annars gick November mest åt till att komma in i mammarollen även om jag fortfarande såg hyffsad gravid ut.

 

 

December

Jag och Leon åkte till Sverige i början av december och i slutet firade våran första jul som en familj.

 

Juli
Åkte hem till Sverige för att hälsa på familjen en sista gång innan bebisen skulle komma. Mycket mer hände inte i Juli.


 

Augusti

Har ingen aning vad jag gjorde då? Det stor helt still i huvudet och kan inte minnas att jag gjorde något annat än att jobba? Kaggen var iallfall såhär stor i Augusti

 

September

Jag och Justin åkte iväg på en liten mini semester i södra England. Bodde i en husvagn i tre nätter och bara myste. Våran sista weekend innan lilla monstret skulle komma och var himla mysigt att få lite ensam tid tillsammans. påbörjade även min mammaledighet! Fick även reda på att jag hade för mycket fostervatten.

 



Oktober

Ibörjan av månaden så gick jag väl mest runt och var less på att vara gravid. Vi var iväg och tog graviditetskort. Fick även graviditetsklåda och vilket betyde att jag hade fått en leversjukdom som man kan få när man är gravid och dom satte igång förlossningen 26 oktober då barnet kunde dö i magen annars. 27 Oktober blev vi föräldrar till världens finaste Leon John Bertil Whitehead!

Nej nu måste jag ta hand om Leon. Skriver dom två sista månaderna imorgon
Tänkte skriva lite om vad som hände 2011.

Januari
Fyllde 21 i Januari och var lycklig. Jag jobbade mycket och tjänade mycket skattefria pengar i dricks. Tänkte att 2011 skulle blir ett himla bra år. Dock började året inte så himla bra då min barndomsvän Joakim Trygg dog. Saknaden kommer aldrig att gå bort. Älskade Jocke. Vi skaffade också Abby som vi adopterade från ett djurhem. Hon gav mig mycket kärlek när jag var ledsen.

 


Februari

Hade en jobbigt tid i Februari. (sorgen över Jockes död var hemsk) Det var ostabilt i mitt och Justins förhållande och jag trodde jag skulle förlora honom. Vi rörde knappt varandra men efter tre veckor blev vi "sams" igen och den 11 Februari flyttade Leon in i min mage utan att vi visste om det. God mat, en drink samt för mycker kärlek slutade med en "oönskad" graviditet. Gjorde även en tatuering för Jocke.

 

 


Mars

Fick reda på att jag var gravid som kom som en smäll över käften. Ringde Justin och berättade som utbrast "Oh great, is it mine?" dock var vi båda väldigt glad över det och det var en självklarhet för oss båda att behålla barnet. Några dagar innan vi fick reda på att jag var med barn så hade vi pratat om att försöka bli gravid i slutet av året men tji fick vi för vi var redan med barn.

 



April

Mådde illa som ett jävla as pga graviditeten. Var tvungen att sy ut klänningen som jag köpt till Justins vänners bröllop. Köpte den i Januari och vid det här laget var både brösten och magen större än normalt. Vi planerade en resa till furteventura med Glyn.





Maj


Vi gick på Emmas och Chets bröllop som var otroligt fint. Mitt illamående började lugna ner sig och vi hade vårat första ultraljud. Man har ultraljud i vecka 12 och vecka 20 i England. Vi åkte till Furteventura med Glyn och njöt av värmen. Dock låg jag mest i skuggan med en läsk/glass.

 


Juni

Vi hade vårat andra ultraljud och jag började känna mig stensäker på att det var en liten pojk där inne. Försökte jobba så mycket som möjligt för att få in lite mer pengar innan det var dags att bli mammaledig. Satte även i hårförlänging.

 

Nu ska Leon ha mat så skriver andra hälften senare!

/stina

 

 

Idag ska Sara göra kejsarsnitt eftersom att hennes unge ligger med den vackra sidan neråt. Hon har bf den 11 Januari men dom gör kejsarsnitt idag så dom inte behöver göra det akut när det väl är dags. Har telefonen vid mig hela tiden och väntar med spänning på att få veta om det är en tjej eller en pojk! Sara är tjejen som gör mina naglar förresten.


Just nu ligger Leon och sover i sin stora säng. Går hur bra som helst att lägga honom i den om dagarna och sen att han sover i liggdelen på nätterna. Imorse när han vaknade vid fyra som han alltid gör så tog jag handen under hans rumpa och "ruskade" honom och då somnade han om i sin egna säng för att vakna vid sex för att äta. Så bytte på honom då och sen la vi oss i våran säng och somnade om båda två till tio sen efter det ville han äta och leka lite. Får se hur länge han sover nu. Blir väl en timme eller nå. Jag mätte honom här hemma själv igår och han är nu 60cm så bara 105cm kvar innan han växer om mig.


Hade inte hunden haft ett chip eller vad det heter så skulle jag låta henne springa bort. Trött på att hon skäller så fort hon hör något utanför våran dörr. För många gånger så väcker hon Leon. Om han har somnat djupt så märker han inget då kan brandlarmet gå av utan att han vaknar men när han håller på och somnar eller nu när han är lite sjuk så märker han av allt. Men jag vet att hon skäller för att hon skyddar oss för hon skällde inte såhär mycket innan Leon föddes, men man blir ju lite less ändå. Är bara gnäll nu!


På lördagkväll ska vi åka och äta mat med Gary och familjen. Det var dom jag var barnflicka åt förr. På söndag fyller jag 22år och då är det 2 år sedan jag kom till England första gången. Sjukt vad tiden gått fort och vad mycket jag har gått igenom på den tiden. För två år sedan trodde jag att jag skulle komma hit och vara barnflicka i 6-12 månader men nu sitter jag här två år senare med sambo,baby och hund. Även om det gått fort så ångrar jag inte en sekund. Visst är det jobbigt ibland att bo så långt ifrån mina nära och kära i Sverige men jag var ju aldrig riktigt lycklig där så. Det var lättare att bo här innan jag hade Leon men saknar min familj mycket mer nu och jag trodde det skulle bli tvärtom när jag hade min egna familj här. Jag känner mig mer hemma här nu men jag tycker det är tråkigt att min familj inte kan träffa Leon oftare. Men så är livet, man kan inte ha allt men jag är inte långt ifrån! På söndag ska jag och Justin gå ut och äta så Leon får vara med sin farmor och farfar vilket dom tycker är så kul. Dock vet jag inte vart vi ska gå och äta för Justin låter mig inte veta. Aja han vet vad jag tycker om för typ av mat så jag oroar mig inte.


/stina
Leon sover nå hemskt mycket nu när han har en förkylning. Från klockan sex imorse till nu så har han varit vaken runt 3-4 timmar. Han har ätit lite grann sen somnat om igen för att vakna ca 2-3 timmar senare för att äte lite för att sen somna igen. Men doktorn sa att vi skulle låta han sova så mycket han vill så länge han kissar och äter så behöver vi inte oroa oss. Han ser ut som pappa sin men tycker om att sova precis som sin mamma!


Imorse när Leon var vaken och låg och pratade en stund

 

Justins mamma kom förbi idag så jag kunde gå ut och gå med Abby (hunden). Justin åker till jobbet så tidigt nu så han hinner inte ta ut henne innan jobbet så hon har varit hyper nu dom senaste dagarna. Men hon fick springa av sig i parken idag iallafall. Leon hade legat och pratat med Yvonne när jag var ut så han var vaken en stund då iallafall. Justin kommer nog hem om ca 30 min och då ska vi åka till hans föräldrar för att äta middag. SKönt att slippa laga mat och diska! Måste komma ihåg att handla blöjer när vi åker hem annars blir det jobbigt imorgon då vi bara har 4 blöjor kvar. Hade inte vädret varit så dåligt samt att Leon är sjuk så hade jag tagit vagnen tidigare idag men vi får lyda doktorn och inte ta några promenader.

 

Idag fyller min Farmor 72 så måste komma ihåg att ringa henne senare. Nej nu skriker vi efter tutt här!

 

Ett litet charmigt leende!

 

/stina

Det måste vara nå fel på mig. När jag var gravid och kollade på livet på BB/En unge i minuten så grät jag JÄMT när ungen kom ut så jag var sten säker på att jag skulle gråta när Leon föddes. Men grät jag? Nej. När jag fick upp honom på bröstet så bara kollade jag på honom och kunde inte förstå att han var vår samt att han legat i min mage. Justin grät så det stog härliga till men jag fällde inte en enda tår. Jag grät dagen efter när jag såg vad Justin skrivit på facebook om mig och Leon. Betyder det att jag är en dålig människa/mamma? Jag hoppas inte det. Men att göra saken värre så stor bölar jag nu när folk jag känner får barn. Är en del vänner som ploppar ut ungar till höger och vänster just nu. Varför gråter jag när dom får barn men inte när jag själv fick barn? Har funderat på det länge och har kommit fram till att jag är avundsjuk. När jag var gravid så ville jag så gärna få kalva så jag kunde få hålla i min bebis och när jag väl kalvade så var jag bara helt paff. Paff över att en underbart vacker liten pojk bebis låg på mitt bröst och paff för att Justin grät så mycket att han knappt kunde prata eller andas. Visst har jag sett honom gråta förr men inte på det där viset. Och när jag gråter nu när vänner får barn så är det fortfarande avundsjuka, jag vill inte ha en till unge just nu men skulle vilja få föda barn igen. Att föda barn är en sådan vacker och otrolig upplevelse och kärleken och nerverna man känner när bebisen äntligen kommer ut är helt otroligt. Det är helt enkelt obeskrivligt. Sen dom första dagarna som mamma när man inte kan sluta hålla i sitt barn för man vill inte missa en sekund av varje minut som paserar. Till alla er (om ni ens är några?) som är gravid och läser min blogg, njut av förlossningen även om ni tycker det gör ont för det är det vackraste ni någonsin kommer att uppleva. Jag kommer sitta på andra sidan av havet och gråta av avundsjuka!


Kanske jag inte grät för jag fick den här mördarblicken när Leon kom ut?
Mammas lilla gohjärta!

 

/stina

Vet att det varit dåligt med skrivande men har njutit av Justins ledighet samt våran första jul och nyår som en familj. Men nu har han börjat jobba igen så då blir det lite mer skrivande. Bjuder på en liten bild från nyår, dock gick vi hem tidigt (23.30) för att fira in det nya året i sängen framför tvn.

 

Nu på morgonen så har jag varit iväg till doktorn med Leon får han har fått eksem i ansiktet, är ganska grinig och hans bajs är lösare än normalt och doktorn sa att han håller på att få en förkylning. Och eksemen i ansiktet fick vi salva för och han sa åt oss att vara försiktiga med parfym runt honom. Jag använder inte parfym nå ofta så är väl mer Justin som får tänka på det. Han har haft pyttelite feber nu till och från i några dagar så om det blev värre så skulle vi komma tillbaka men doktorn tyckte att Leons andning osv var väldigt bra så vi behövde inte oroa oss. Han har normalt 36.6 och nu har han legat på runt 37.2 så inte mycket alls men man märker att han känner av det vilket är tråkigt. Han är hemskt trött och när han är vaken så vill han inte ligga själv så man får helt enkelt låta han ligga på ens bröst tills han blir frisk igen.

 

Läste på en babysida att vissa bebisar i Leons ålder kan vara vaken upp till 10 timmar utan sömn det gäller då verkligen inte Leon! Han är lik sin mor och tycker om att sova. Om han är vaken mer än två och en halvtimme så blir han grinig. Men får han sova en timme (djup sömn) så är han glad när han vaknar. Dock sover han längre än en timme ibland (ofta). Han sover i vårat rum nu i liggdelen av hans vagn för hans säng är för stor att ha i vårat rum plus att vi måste skruva i sär den om vi ska få ut den ur hans rum. Är en stor spjälsäng som blir en barnsäng sen när han blir större. Men vi har börjat lägga honom i sin säng när han sover under dagarna så han börjar förstå att det är hans rum/säng så kanske han kan börja sova där inne om någon månad. Hans rum är alldeles utanför vårat. Han sover ju nästan hela natten nu så när han börjar sova utan att vakna så får han sova i sitt rum. Han får en flaska ersättning vid nio så somnar han om strax efter att han ätit den för att vakna vid fyra men då lyfter jag över honom till våran säng utan att mata honom och då somnar han om för att vakna runt halv sju för mat. Sen somnar han dock om igen för att vakna 3-4 timmar senare för att äta och vara vaken en stund.

 

 

/stina